Stort skämt för att diskutera med relevanta tjänstemän om laglig återöppning av nattlivsindustrin, utökade öppettider i Phuket, Pattaya och andra turistområden

Phuket-

Big Joke, assistent för den nationella polischefen kommer att officiellt diskutera med Phuket-tjänstemän och Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, om att lagligt förlänga restaurangens stängningstid och drickstider.

Lokalpressen i Phuket frågade assistenten för den nationella polischefen generallöjtnant Surachate "Big Joke" Hakparn efter en presskonferens Fredag ​​(6 maj) om en pågående debatt om bar- och underhållningsbranschen och lagliga öppettider. Den här debatten har varit het i turistzoner, som vill att deras ekonomidrivande nattlivsindustri lagligt ska öppnas igen och att öppettiderna förlängs från nuvarande midnattsstängning för alkoholserveringar.

Surachate tillfrågades om sin åsikt om att Thailand hade öppnat för internationella turister efter den 1 majst med avskaffandet av det impopulära Test and go-programmet, men restaurangens stängningstider och drickstider är fortfarande begränsade enligt den nationella Covid-19-mätningsordningen. Turister kan inte till fullo njuta av sin tid i turistområdena, enligt lokala företagsägare som hävdar att midnatt är en för tidig gräns för nattlivet i turistområdena.

Tekniskt sett är barer och nattliv fortfarande lagligt stängda i hela landet som en del av Covid-19-reglerna på plats sedan 10 april 2021, och fungerar endast som omvandlade "restauranger".

Generallöjtnant Surachate sa till The Phuket Express, "Vi funderar på det här. Vi kommer att diskutera med Phuket och andra relevanta tjänstemän för att begära utökade stängningstider för nattlivsställen. Vi är medvetna om att i synnerhet Pattaya också pressar hårt för en laglig förlängning av stängningstiderna och återöppnar sin nattlivsindustri fullt ut.”

"Detta beror dock på provinsen och sjukdomskontrollkommittén och Center for Covid-19 Situation Administration, CCSA. Jag förstår hur företagare och nöjesarrangörer känner. ALLA lider!”, tillade han och betonade alla.

CCSA, noterar The Phuket Express, har inte gett några definitiva uttalanden om en laglig återöppning av nattlivsställen eller tillåta turistområden som Pattaya och Phuket att förlänga stängningstiderna eller ha undantag från nationella regler. CCSA har bara sagt att fler restriktioner kommer att lättas när Thailand närmar sig att betrakta Covid-19 som en endemisk sjukdom, planerad att vara ungefär i juli.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/