Man som påstår sig vara fader till alla gudar som arresterades i Chaiyaphum för vad myndigheterna säger erbjöd bisarra medicinska behandlingar

Chaiyaphum –

En man som thailändska myndigheter beskrev som en sektledare, som påstod sig vara fadern till alla gudar i alla religioner, arresterades vid en räd mot hans bostad i Khon San-distriktet i Chaiyaphum-provinsen söndagen den 8 maj, efter att enligt uppgift tvingade sina anhängare att äta avföring och dricka urin och slem som ett botemedel mot flera sjukdomar.

Vid razzian hittades 11 döda kroppar inuti kistor på platsen. Den andlige ledaren, som var en äldre man med långt grått hår och skägg, berättade för tjänstemännen att de väntade på att få komma till himlen. Endast fem av kropparna identifierades med dödsattester. Det juridiska namnet på mannen släpptes inte omedelbart.

"Alla gudars fader" fördes omedelbart till en närliggande polisstation. Processen var dock kaotisk då en grupp av hans anhängare, ett femtiotal, försökte hindra polisen från att ta bort honom. Inledningsvis anklagades sektledaren för att ha invaderat offentlig mark (eftersom hans bostad var belägen i ett offentligt område), organiserat ett illegalt vårdcenter och brutit mot nöddekretet när det gäller att vara värd för masssamlingar.

Chaiyaphums guvernör Kraisorn Kongchalad avslöjade att mannen hade behandlat lokala invånare i fyra år med oacceptabla behandlingar för att bota sjukdomar. Kraisorn sa att tjänstemän var tvungna att arrestera honom innan antalet lokala troende skulle öka.

Händelsen har blivit viral på thailändska sociala medier och väckt en bred diskussion i morse och uppmärksammat läkarpraktiker på landsbygden och så kallade shamaner i Thailand.

Foto med tillstånd: Dailynews

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.