Pattaya, Thailands hetaste berättelser från den senaste veckan: Tourists guldhalsband ryckt och mer

Hej alla våra kära läsare och supportrar!

Följande är våra markerade top LOKAL berättelser som hände i vårt område, Pattaya och Chonburi, under den senaste veckan. Antalet berättelser kan skilja sig från vecka till vecka och vi tar upp de främsta nationella berättelserna i en separat artikel.

Berättelserna är utvalda av vår redaktion och vi har samlat dem här för att du snabbt ska kunna "komma ikapp" om vad du kan ha missat i vårt område. De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från söndagen den 1 maj 2022 till söndagen den 8 maj 2022.

Låt oss komma igång och se vad som hände förra veckan!

1. Pattaya-polisen återupptar kontrollpunkterna på Walking Street och ber vakterna att se upp för olämpliga incidenter

När Walking Street blir allt livligare med inhemska och utländska turister har polisens kontrollstationer återvänt!

Pattaya-polisen återupptar kontrollpunkterna på Walking Street och ber vakterna att se upp för olämpliga incidenter

2. Indisk turist i Pattaya säger att en transgendertjuv tog hans dyra halsband på Second Road över natten

Detta är tredje gången nyligen som en kramas-och-stöld-incident riktad mot en indisk turist, påstås ha en transperson, inträffade i Pattaya. Pattaya-polisen säger att de fortfarande jagar efter gärningsmännen.

 

Indisk turist i Pattaya säger att en transgendertjuv tog hans dyra halsband på Second Road över natten

3. Pattaya Marine Business Committee överväger att lagligt återuppta flytande restauranger i Pattaya Bay, vattenskoter, parasailing, etc.

Ett av förslagen är att förbjuda all verksamhet som är skadligt för den thailändska kulturen, vilket innebär att stora "party-style" aktiviteter på en båt sannolikt kommer att begränsas.

Pattaya Marine Business Committee överväger att lagligt återuppta Pattaya Bays flytande restauranger, vattenskotertjänster, parasailing, etc.

4. Äldre norsk man hittades död i Pattayas hem, tros vara självmord, med kusligt meddelande skrivet på en vägg och anteckningsblock

Polisens första antagande utlöste en hel del kontroverser på vår Facebook-nyhetssida. Men vi framför våra uppriktiga kondoleanser. 

Äldre norsk man hittades död i Pattayas hem, tros vara självmord, med kusligt meddelande skrivet på väggen

5. Stort skämt för att diskutera med relevanta tjänstemän om laglig återöppning av nattlivsindustrin, utökade öppettider i Phuket, Pattaya och andra turistområden

Efter ett år av laglig stängning och begränsade öppningar för nattliv och underhållning som ombyggda restauranger, kan det här vara på väg att äntligen ta slut?

Stort skämt för att diskutera med relevanta tjänstemän om laglig återöppning av nattlivsindustrin, utökade öppettider i Phuket, Pattaya och andra turistområden

Det var allt för den här veckan. Tack så mycket för ditt stöd!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.