Påstådd berusad utlänning hamnar i bilolycka med berömda thailändska ex-fångade Youtubers i Pattaya-området

Bang Lamung —

En påstådd berusad utlänning hamnade i en bilolycka med kända thailändska ex-dömda Youtubers i Bang Lamung. Utlänningen ska ha motsatt sig ett alkoholtest på olycksplatsen. 

Klockan 01.30 idag, den 10 maj, underrättades biträdande inspektör Thanongsak Inphadung från Chonburis polisstation om en bilolycka med tre inblandade bilar och flera skadade offer i en korsning på Soi Siam Country Club, Nong Prue sub-distrikt, Bang Lamung, Chonburi .

Polisen hittade en MG-sedan i brons med en demolerad front. Föraren identifierades som Yee Hoi Wong. Det andra fordonet var en vit Mazda BT 50 pickup som tillhörde en 49-årig förare, Jarapas Sirirak. Den sista bilen var en Honda Civic sedan med Panuwat Sirichai eller "Meng Pakdam" identifierad som föraren och Tada Boonphan eller "Est Romklao". De två var välkända ex-fångar och Youtubers, enligt rapporten. Alla offren fick lindriga skador.  

Enligt Panuwats uttalande väntade han på grönt ljus i korsningen när han plötsligt hörde en bil bromsa bakom sig och krockade baktill av en pickup bakom honom. När han gick ur bilen såg han att Yee Hoi Wong, som han påstod verkade kraftigt berusad, var den som orsakade olyckan och krockade in i två andra fordon.    

Enligt ett annat offer, Jarapas, beskrev han samma detaljer och bekräftade att Yee Hoi Wong enligt honom var berusad. Jarapas sa att han inte kände de berömda YouTubers och blev förvånad över att se många människor fråga dem efter bilder på olycksplatsen.

Inledningsvis grep viceinspektör Thanongsak Inphadung Yee Hoi Wong för att invänta resultatet av blodalkoholtestningen eftersom han enligt uppgift motsatte sig ett utandningsalkoholtest på olycksplatsen. Inspektören sa dock att han skulle kontrollera säkerhetsfilmerna för att vara rättvisa för alla parter.

Wong avböjde att prata med pressen på olycksplatsen. Det var oklart om han hade fått hjälp av en advokat i eftermiddags.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.