Thailands konsumentförtroendeindex når lägst på åtta månader på grund av stigande levnadskostnader och bränslepriser

FOTO: workpointtoday

Bangkok -

Konsumentförtroendeindexet i Thailand har sjunkit till den lägsta nivån under de senaste åtta månaderna på grund av de högre levnadskostnaderna och bränslepriserna, rapporterade University of the Thai Chamber of Commerces ekonomiska prognoscenter idag, den 10 maj.

Universitetspresident Thanawat Phonwichai avslöjade resultaten av Consumer Confidence Survey i april 2022 som konstaterade att Consumer Confidence Index (CCI) har sjunkit för fjärde månaden i rad och nått den lägsta nivån på åtta månader sedan september 2021.

Enligt undersökningen är konsumenterna främst oroade över spridningen av Covid-19 Omicron-varianter, de stigande levnadskostnaderna, samt allvarlig oro över krigssituationen mellan Ryssland och Ukraina som kan resultera i den globala ökningen av oljepriset och ökade produktionskostnader.

Thanawat Phonwichai

Den fortsatta ökningen av oljepriserna och problemet med dyra produktpriser i Thailand har blivit stora bekymmer som påverkar nedgången i konsumenternas förtroende i nuet och i en nära framtid. Därför har CCI i april fortsatt att sjunka till 40.7 från 42.0 i mars.

Dessutom ligger det övergripande ekonomiska förtroendeindexet, förtroendeindexet för övergripande jobbmöjligheter och kundförtroendet för framtida inkomster på 34.6, 38.0 respektive 49.6, vilket minskar avsevärt från rapporterna i mars som låg på 35.9, 38.9 och 51.1. , respektive.

Presidenten sa att den nedåtgående tendensen visade att konsumenterna fortfarande inte var säkra på den framtida thailändska ekonomin. Han föreslog att regeringen skulle stödja fördröjningen av bränsleprishöjningar och införa åtgärder för att minska människors levnadskostnader.

FOTO: Prachachat

Thanawat sa: "Regeringen borde bromsa upp höjningen av dieselpriset som sannolikt skulle nå 35 baht/liter och bensinpriset som skulle nå 40 baht/liter. Bränslepriset spelade en avgörande roll för allmänhetens förtroende och återhämtningen av thailändsk ekonomi. Om konsumenternas förtroende inte visade några tecken på förbättring inom 1-3 månader, kommer CCI för andra kvartalet att slå ännu ett lågrekord i thailändsk historia."

"Regeringen var tvungen att ta fram åtgärder för att minska levnadskostnaderna för allmänheten, troligen genom att genomföra fas 5 i "Half-Half"-projektet. Om detta kunde göras i juni kommer det att kraftigt öka köpkraften i thailändsk ekonomi.”

"Eftersom landet också tillkännagav att landet öppnar igen, bör återkomsten av nattlivsnöjesställen fortsätta för att hjälpa till att generera cirka 100 miljarder baht per månad från sysselsättning och turism." Presidenten avslutade.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.