Thai Youth Networks samordnare är starkt emot gästfrihetsförslag om förlängning av lagliga drickstider, avlägsnande av förbud mot försäljning av alkohol på eftermiddagen

Kanchanaburi –

  Teerapat Kahawong, samordnare för Youth Network Against New Drinkers Network, uppmanade till ett rejält straff på femåriga stängningar för nöjesställen som bryter mot alkoholreglerna och motsatte sig ett förslag från nattlivs- och underhållningssektorn om förlängning av drickstiden för att minska problemen bland både företagare och kunder.

Hans uttalande kom efter en polisrazzia på en marknad i Kanchanaburi som upptäckte en modifierad restaurang som regelbundet hade sålt alkoholhaltiga drycker till minderåriga.

Nätverkets samordnare uppmanade sedan provinsguvernören att beordra ett allvarligt straff på minst fem år av tillfälliga stängningar för att kränka modifierade restauranger eller barer. Och om någon lokal befanns vara belägen nära en utbildningsinstitution måste den stängas permanent.

Han motsatte sig också starkt de thailändska nattlivs- och nöjesföretagarnas förslag att legalisera drickstiden mellan 2:00. och 5.00, med resonemang att det bara skulle orsaka mer problem för samhället och lagen var redan rimlig. TPN noterar att lagen, som har funnits i ungefär femtio år, nyligen har kritiserats hårt av besöksnäringen, särskilt i turistområden, och säger att den borde ändras eller tas bort i turistzoner och att turister inte förstod varför de kunde inte lagligt dricka alkohol på eftermiddagen på platser som följde lagen. TPN noterar dock också att tillämpningen av denna regel i bästa fall är varierande och inkonsekvent.

FOTO: Police Thailand News

Teerapat tillade: "En plats som strikt har följt lagen och lagligt sålt alkohol till legitima kunder bör inte påverkas av detta direktiv. Jag skulle vilja berömma och uppmuntra de operatörer som följde reglerna.”

"Och jag skulle vilja invända mot förslaget om alkoholförsäljningen mellan 2 och 00. eftersom det skulle orsaka fler problem och det var bättre att sälja enligt lagens regler”, avslutade Teerapat.

Teerapat var också enligt uppgift emot den lagliga förlängningen av drickstiden i turistzoner som Phuket och Pattaya till så sent som klockan 4:00, och påstod att hans organisation ansåg att midnatt var tillräckligt sent och att senare timmar bara medförde fler samhällsproblem.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/