Loei guvernör beordrar brådskande utredning efter att nyligen arresterad och ute mot borgen avföringsätande kultledare kallad The Father of All Gods enligt uppgift planerar att öppna ett nytt kontor

Loei –

Loei-guvernören Chaithawat Niamsiri beordrade en brådskande utredning i provinsen efter att ha blivit informerad om att en sektledare som nyligen räddats planerade att inrätta ett nytt heligt kontor för att producera "naturliga" mediciner av avföring, saliv, slem och urin.

Den 74-årige sektledaren, som senare identifierades som Tawee Nanla, greps i en dramatisk razzia på söndagen för att ha erbjudit bisarra medicinska behandlingar som involverade att äta avföring och dricka urin och slem. Han fördes för förhör och anklagades för olika brott som brott mot nöddekretet som förbjuder icke godkända masssammankomster på grund av Covid-19 och släpptes i borgen följande dag. Flera döda kroppar hittades också på hans egendom.

Men guvernörens order kom efter att ett Facebook-konto, som antogs tillhöra en av hans följare, skrev en status på nätet att "Alla gudars fader", Tawees titel eftersom han enligt uppgift tror att han är fadern till alla gudar förr och nu, och en grupp av hans anhängare var på väg till Pha Nok Khao i Loei-provinsen för att etablera ett nytt kontor, denna gång på laglig mark.

Men "naturlig" medicin gjord av mänsklig avföring, saliv, slem och urin kommer fortfarande att produceras, enligt uttalandet online. "Fadern" kommer också att sälja mycket tamare riskex och chilipasta för att hjälpa till att stärka den lokala ekonomin.

Guvernör Chaithawat beordrade sedan omedelbart Phu Kraduengs distriktschef och lokala myndigheter som var ansvariga för Pha Nok Khao-området att noggrant inspektera och följa upp återupprättandet av det heliga kontoret för att förhindra brott mot olika hälsorelaterade lagar.

Alla gudars Fader förblir fri mot borgen vid presstid.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.