Pattayas polischef ger uppdateringar om senaste guldryckningsincidenter, försäkrar utländska turister att de är säkra

Pattaya —

Pattayas polischef, Kunlachart Kunlachai, säger att han har skärpt säkerhetsåtgärderna i staden och gav en uppdatering om flera senaste guldryckningsincidenter, och sa att antalet turister i Pattaya, särskilt indianer, har fördubblats efter att Test&Go togs bort den första maj.

Enligt chefen var Pattaya en av de nationella livsviktiga inkomstkällorna när det gäller turism, så även om turisterna ökade snabbt, behövde Pattaya-polisen tillsammans med andra relevanta privata parter och medborgare samarbeta för att bevara en god turismstadsbild.

Pattaya är beroende av turism för ungefär 85-90 % av sin ekonomi, enligt stadens tjänstemän, och som ett resultat hade de ödelagts under Covid-19. När staden återhämtar sig, ökar dock potentialen för småkriminalitet, och chefen noterar att många opportunistiska individer som har drabbats av ekonomiska problem under Covid-19 kan vara ute efter att dra fördel av vad de anser vara lätta offer. 

TPN noterar att Pattaya-polisen tidigare har varnat turister att inte bära pråliga smycken och säkert säkra dyra tillhörigheter.

Inledningsvis skulle en specialiserad polispatrullstyrka bildas för att övervaka eventuella olämpliga incidenter i turistområden eller brott mot turister, enligt chefen. 

Chefen tog också upp flera stölder som påstås riktade sig mot indiska turister av mestadels transpersoner och sa att han redan hade instruerat en specialenhet att identifiera och fånga potentiella misstänkta men hade inte talat långt om de pågående utredningarna förrän nyligen för att undvika att äventyra operationen. Chefen bekräftade att Pattayas polis arbetade hårt och skulle göra Pattaya till en säker och beboelig stad.  

Nyligen ledde chefen också ett möte med säkerhetsvakter från alla nöjesställen, som för närvarande fungerar som ombyggda restauranger, på Walking Street som du ser här, för att betona turisternas säkerhet och varna säkerheten för att aldrig bli fysiskt involverad med en upprörd kund. Chefen sa att polisen har förberett sig för ett förväntat framtida tillkännagivande från Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, om den fullständiga lagliga återöppningen av nattliv och barer med utökade fördröjningstider och sa att brottsbekämpning är bemannad och redo för detta när det tar plats.

Som referens, klicka här för en av de senaste påstådda stölderna mot indiska turister i Pattaya.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.