Thailands folkhälsoministerium kommer att föreslå en sänkning av Covid-19 nationell beredskap från nivå 3 till 2 vid nästa Covid-centermöte

FOTO: BMA Health

Bangkok -

Det thailändska folkhälsoministeriet planerar att föreslå en sänkning av den nationella varningen Covid-19 från nivå 3 till 2 vid nästa möte med Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) nästa fredag, den 20 maj.

Permanent sekreterare Kiattiphum Wongrachit sa till Associated Press att sänkningen av larmet måste överensstämma med de nationella förebyggande åtgärderna. Därför måste frågan diskuteras med CCSA:s bolagsstämma för godkännande. Men det övervägs nu av Department of Disease Control om förslaget var klart och borde presenteras på CCSA:s bolagsstämma den 20 maj.

TPN Media noterar att nivå 2 innebär att allmänheten för det mesta kan återuppta livet nästan som normalt för perioden före Covid. Fler förebyggande åtgärder kommer att mildras och fler verksamheter kommer att öppnas igen eller drivas fullt ut. Detta kan inkludera (lagligt) återlämnande av nöjesställen och vissa avslappnade åtgärder vid utomstående arenor som parker och stränder, såsom maskmandat i vissa miljöer.

TPN media kommer att ge full täckning av det kommande stora mötet den 20 maj.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.