Golf: Hemstadshjälten Patty Tavatanakit toppar efter dag 1 i Aramco Team Series – Bangkok; Team Hillier leder fyrbollar

12 maj, Bangkok: Thailands Patty Tavatanakit leder 1 miljon dollar Aramco Team Series – Bangkok med ett efter en inledande runda på sex under par på Thai Country Club.

Världen #13 gjorde det mesta av hemmafördelen för att sluta etta över den spanska stjärnan Ana Pelaez som gick in i fredagens andra omgång.

Team Hillier, kapten av australiensiska Whitney Hillier och med Chonlada Chayanun – som spelar hennes hemmabana – Krista Bakker från Finland, och amatören Pattanan Amatanon leder vid halvvägs i turneringens fyrbollsformat, efter att ha kardat en dag är lägsta -16.

"Det var riktigt kul," sa Tavatanakit, 2021 års LPGA Rookie of the Year. — Jag höll min runda igång bra. Lagformatet är lite annorlunda. Att kunna spela med alla samtidigt och göra birdies, heja på dem, det är en riktigt bra känsla.

"Det är ett format som gör dig avslappnad. Jag var riktigt lugn idag och jag kände att misstag var bra, för jag hade andra människor där [att stödja] också.â€

Istället för att välja spelarhotellet bor Tavatanakit med sin familj i Bangkok den här veckan – och har en vän hemifrån, Dan, på sin väska.

På frågan om att vara en av hemstadens hjältar förde med sig en extra nivå av spelpress, tillade 22-åringen: †Jag vill göra det bra överallt där jag spelar. Jag behandlar varje vecka precis som en vanlig händelse oavsett var jag är, så jag är bara här för att spela en annan turnering. 

†I dag läser jag greenerna riktigt bra. Jag blev faktiskt förvånad över att jag inte riktigt fick mer rätt läsning eller rätt pauser på träningsrundorna, men idag tror jag att jag var lite mer fokuserad och Dan hjälpte mig verkligen.â€

Breakout spanska stjärnan Ana Pelaez sitter bakåt efter en ganska anmärkningsvärd öppningsdag utan bogey 67.

24-åringen anlände till den thailändska huvudstaden först på tisdagskvällen efter att ha säkrat ett sent inträde till tävlingen på 1 miljon dollar efter sin chockseger på sex slag i Madrid Ladies Open.

Med stormar som försenade hennes onsdags eftermiddagsträning, anlände Pelaez – som körde i fem timmar och sedan tog tre flighter över 24 timmar för att nå Bangkok – till Thai Country Club i morse efter att ha bara spelat sina nio första hål och gått fairways i hål 10 till 13.

Den natten använde hon Google Earth för att se vad hon mötte på banans avslutande fem hål. Idag avslutade hon birdie-birdie-birdie för en häpnadsväckande fem under par.

"Ärligt talat, jag är faktiskt mållös," sa Pelaez. — Jag hade en fantastisk runda. Jag hade mycket roligt. Jag fick ha tålamod eftersom jag startade par, par, par, birdie, par, birdie – sen fick jag inte en birdie till förrän hål 16. Och sedan slutade jag med tre i rad, så jag är oerhört nöjd . En boost av självförtroende inför morgondagen faktiskt.

— Jag är bara glad att vi kunde få allt på plats och att jag är här. Jag kan inte fatta att jag faktiskt är vaken efter att ha rest så mycket och alla känslor. Jag borde vara bortkastad, men jag är bra!â€

Team Whitney Hillier har sin egen engångsfördel inför vad som kommer att bli den avslutande dagen av Aramco Team Series – Bangkoks lagtävling på $500,000 XNUMX.

Deras totalt 16 under var tillräckligt för att ge dem en liten fördel inför fredagens avgörande sista omgång. 

"Vi gjorde bara birdies tidigt," sa australiensiska Whitney, som är halvt thailändsk. –Vi hade en bra stämning och alla gelerade ganska bra – alla skrattade och var glada. Så, ja, bra team. Vi spelade bra.â€

Team Simmermacher – Magdalena Simmermacher (ARG), Charlotte Liautier (FRA), Isabella Deilert (SWE) och amatören Sirapob Yapala – sitter på 15 under par, ett före lagen som är kapten av Skottlands Kylie Henry och Patty Tavatanakit.

Aramco Team Series – Bangkok fortsätter i morgon, med den sista dagen av sitt lagformat och den andra av tre omgångar i sin individuella tävling på $500,000 XNUMX.

För mer information, besök www.aramcoteamseries.com 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/