Rummen på Koh Larn är fullbokade under denna långa semesterhelg, säger hotelloperatörerna

Koh Larn, Pattaya —

En hotelloperatör berättade för TPN Media att rummen på Koh Larn var fullbokade med över 10,000 XNUMX besökare dagligen under dessa fyra på varandra följande helgdagar.

TPN-reportrar rapporterade att ett stort antal inhemska och internationella turister strömmade till Koh Larn under den förlängda semesterhelgen från 13 maj till 16 maj. Varje färjestation har enligt uppgift underlättat flera tusen människor under dagen. 

Det rapporterades också att alla rum på Koh Larn var fullt upptagna. Mr. Kanchanop Sukkee, en öhotelloperatör, berättade för TPN Media att flera turister som inte kunde hitta ett rum var besvikna och var tvungna att ändra sina planer på att göra kortsiktiga aktiviteter istället innan de lämnade ön. Koh Larn hade bara 2,000 10,000 rum, men det fanns XNUMX XNUMX besökare per dag vilket vida översteg hotellets kapacitet, sa Kanchanop. 

Många turister var enligt uppgift förvånade över att ön var så upptagen, noterar främst TPN, med inhemska turister från Bangkok-området.

Denna helg innehåller en religiös helgdag på söndag som också kommer att se tät trafik vid lokala tempel och religiösa platser men är också en "torr" dag, med ett nationellt försäljningsförbud för alkohol. Det verkar dock inte avskräcka inhemska thailändska turister från att bege sig till stränderna och öarna under helgen.

Sedan den 1 maj har dessutom ett ökande antal utländska turister anlänt till Pattaya och Koh Larn, drivet av borttagandet av det tidigare Test and Go-programmet, vilket krävde att utländska besökare tog Covid-19-tester och riskerade karantän. Med den rädslan borta kommer många turister tillbaka, särskilt indiska medborgare noterade Koh Larns affärsoperatörer. Tyvärr, med ett ökande antal turister, det har också skett en ökning av lokal brottslighet i Pattaya, även om polisen har sagt att de arbetar med att fånga de misstänkta.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.