Thailands premiärminister tar emot varmt välkomnande av USA:s president, diskuterar bilateralt och multilateralt samarbete försvar med USA:s försvarsminister

Nationella -

USA:s president Joe Biden har välkomnat Thailands premiärminister Prayut Chan-O'Cha och andra sydostasiatiska ledare till Washington DC torsdagen den 12 maj för det två dagar långa toppmötet mellan USA och ASEAN.

Premiärministern träffade också USA:s försvarsminister, Lloyd Austin, för att diskutera bilateralt och multilateralt samarbete under perioden efter Covid-19.

Försvarsministern berömde den thailändska ledaren för att ha lett Thailand för att hantera och bekämpa utmaningarna med covid-19-pandemin, som har allvarligt påverkat flera globala frågor, ekonomiskt och socialt.

Båda sidor diskuterade också sätt att stärka det bilaterala samarbetet i många aspekter, såsom kapacitetsuppbyggnad och förstärkning av väpnade styrkor och personal, militär utbildning/studier, gemensam militär utbildning, cyber- och rymdsamarbete, försvarssamarbete, samt eliminering av illegalt fiske och människohandel.

När det gäller regionalt samarbete sa premiärminister Prayut att Thailand gick med på att stödja USA:s interaktion och konstruktiva roll i regionen och dess roll i ASEAN-centraliteten under ASEAN Outlook on the Indo – Pacific (AOIP) som fokuserar på ömsesidigt fördelaktigt samarbete.

Sedan anslöt premiärministern till en galamiddag i Vita huset, värd för USA:s president och hans administration på kvällen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.