Wildlife Conservation Department överväger "födelsekontroll" för snabbt växande vilda elefantpopulationer i Chonburi och andra östliga provinser

Östra Thailand –

Institutionen för nationalparker, vilda djur och växtskydd planerar att genomföra preventivmedel för vilda elefanter i fem provinser i den östra regionen, inklusive Chonburi, efter att fertiliteten har ökat till 8 procent per år, vilket orsakar överbefolkning och störningar i samhällen.

Phadet Laithong, chef för avdelningens Wildlife Conservation Office, tog upp problemet med vilda elefanter i skogsområden i fem östra provinser, nämligen Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi och Sa Kaeo, på fredagen och sa att avdelningen hade begränsat habitatområdet för de vilda elefanterna med tillräckligt med mat och vatten och skulle trycka tillbaka flocken som levde utanför området till det avsedda utrymmet.

Samtidigt gav avdelningen ut information till allmänheten om elefanternas beteenden och vad de kunde göra för att hjälpa djuren tillbaka i naturen. En av dem inkluderar "mänskliga staket" där lokalbefolkningen kan rapportera till myndigheterna om de såg en vild elefant i ett samhälle.

มีประชากรเพิ่มร้อยละ 8 ต่อปี

Direktören rapporterade också att elefantpopulationen i Khao Ang Rue Nai Wildlife Sanctuary var cirka 270 elefanter, enligt en undersökning 2018, medan det totala antalet vilda elefanter i skogarna i de fem östra provinserna var cirka 423 elefanter. Men den nuvarande födelsetalen ligger nu på cirka 8 procent per år, vilket resulterar i en betydande ökning av vilda elefanter i fem provinser avsevärt till cirka 470-480 elefanter.

Därför övervägde avdelningen och experter att kontrollera födelsetalen i områdena. Förfarandet får inte påverka vilda elefanters sociala struktur och måste genomföras under akademiska studier.

"Mängden kontroll beror på befolkningens struktur och skogens storlek... Det finns forskningsriktlinjer att ta hänsyn till. Vi försökte öka skogarnas överflöd tillsammans med områdesutvärderingen och uppskattningen av antalet elefantpopulationer och skogsområdena, tillade Phadet.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.