Thai Marine Department accelererar studien "Bang Saray Model" för att potentiellt öka inhemsk turism i Chonburi med en hamn, strandutvidgning

Chonburi –

Den thailändska marinavdelningen har påskyndat studiet av "Bang Saray-modellen" i Sattahip-distriktet för att potentiellt öka inhemsk turism efter Covid-19 umbäranden.

Chayatham Phromsorn, ständig sekreterare för transportministeriet, sa att projektet kommer att övervägas baserat på ekonomins, ingenjörskonstens och miljöns lämplighet för att utveckla en hamnatmosfär och främja turism runt Bang Saray Beach. Avdelningen skulle i första hand studera projektet och välja ut ett visst område för utveckling.

Studien av projektet ”Bang Saray Model” är uppdelad i 3 faser: Fas 1, insamling av data och studier av behoven hos bryggorna och stränderna i projektområdet för att besluta om ett utvecklingsområde och riktlinjer för strandsandtillskott. Den första processen tar cirka 120 dagar, ungefär att vara klar den 22 juli.

Chayatham Phromsorn

Den andra fasen är att studera projektets genomförbarhet i aspekter av teknik, lämplighet, ekonomi, miljö och behoven hos människor i området. Processen beräknas ta cirka 150 dagar eller den 22 augusti.

Den sista fasen omfattar detaljplanen om strandsandskomplettering och miljökonsekvensbeskrivningen (MKB). Detta kräver slutsatsen av studien i fas 2 innan man avgör om projektet kan fortsätta eller inte.

”Handlingsplanen kommer så mycket som möjligt att ta hänsyn till de effekter som kan uppstå för allmänheten. Vissa lagar kan ändras för att vara förenliga med den nuvarande situationen och internationellt godtagbara. Projektet kommer också att inkludera relevanta myndigheter, både offentliga och privata sektorer, i alla steg”, tillade den ständige sekreteraren.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.