Påminnelse: I valen i Pattaya kommer alkoholförsäljning att förbjudas den kommande helgen

Pattaya, Thailand-

De första borgmästarvalen i Pattaya på nästan ett decennium kommer att äga rum söndagen den 22 maj i Pattaya.

Med detta val följer också, enligt thailändsk lag, ett förbud mot alkoholförsäljning i valjurisdiktioner från 6:00 kvällen innan, lördagen den 21 maj, tills vallokalerna stänger, 6:00 söndagen.

Brev om förbudet, som ses nedan, har delats ut till företagare under de senaste dagarna och varnat för betydande böter och till och med eventuell fängelse om det överträds. Detta oavsett om kunder har möjlighet att rösta eller inte, till exempel utländska medborgare.

Detta innebär att för andra helgen i rad i Pattayas bar kommer klubbar och alkoholserveringar att behöva stänga och sluta servera sprit under de angivna timmarna ovan. Förra helgen såg en religiös högtid, Vesak Day, stängde barerna som för närvarande fungerar som ombyggda restauranger och inte tekniskt sett är helt lagligt öppna ännu på grund av Covid19-restriktioner på plats sedan april 2021.

Pattaya News noterar att försäljningsförbudet endast gäller områden där Pattayas borgmästare har jurisdiktion, såsom Pattaya, Koh Larn och större delen av Jomtien och Naklua. Områden utanför jurisdiktionen, som Pong eller Sattahip, kommer att kunna fungera som vanligt.

Om du inte är säker på om din plats ligger i Pattayas jurisdiktion, ring stadens callcenter på 1337 så kan de ge råd.

Bangkok kommer också att rösta i helgen för Bangkoks guvernör och samma förbudstid kommer att gälla för de som överväger att fly till Bangkok.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/