Pattaya Cricket Club (PCC) – träna officiell öppning och årlig presentationskväll

PCC-övningsnätet, byggt av CSP Construction vid Outback Sports Bar, invigdes officiellt den 7 maj 2022. Sponsorerna bjöds in som särskilda gäster till en grillkväll och PCC:s årliga prisutdelning, som i detta fall täckte 2020/21 och säsongerna 2021/22.

Nätet hade använts ett tag, men öppnades officiellt genom att PCC:s ordförande Simon Philbrook klippte ett band. Simon, tillsammans med PCC-medlemmar, vände sig sedan till sponsorerna och tackade dem för deras ekonomiska stöd för att göra anläggningen tillgänglig. Utan tvivel är träningsnätet ett underbart tillskott till klubben och har utan tvekan bidragit avsevärt till framgångarna på planen som klubben har haft den här säsongen, nämligen att vinna Bangkok Cricket League 25 över ligans Grand Final och Super 8:s i Chiang Mai.

Det har gett en anläggning som har gjort det möjligt för spelarna att förbättra och förbättra sina färdigheter och statistiken från den gångna säsongen stödjer detta. Men ännu viktigare, det har gett en samlingspunkt för den lokala cricketgemenskapen där särskilt juniorerna kan introduceras och fostras till sportens finare konster. PCC är engagerade i att utveckla cricket i området och etablera ett junior cricket-tränarprogram som med tiden kommer att förbättra och stärka det som redan är en framgångsrik klubb på och utanför planen.

Sponsorerna för näten är: Thailand Junior Cricket Development, Cricket Association Thailand, St Andrews School, Rugby School Thailand, Regents School, British Chamber of Commerce Thailand, CSP Construction, Property Kings, Pattaya Sports Club, Zusu Warrior snacks, Outback Group, Aegis International, Gobblers Meats, Australian Visas, The Beach Club, WHA Industrial Development, PCS, ComconGroup, Manpower Group och Chaba massage.

Träningsnätet är helt omslutet av nät och trådnät och försett med strålkastare. Det finns en sittgrupp på ena sidan och ett förråd för utrustning och ett omklädningsrum. Träningsnätet är tillgängligt för användning av andra cricketlag mot en avgift och kan bokas via Outback.

Alla drog sig sedan i pension för att sluka en superb BBQ och äta lite flytande förfriskningar medan Simon blev MC för kvällens prisinslag. PCC-utmärkelserna för slag och bowling för säsongen 2020/21 delades ut till Wezley Masterton respektive Ryan Driver. Wezley var också den översta slagmannen i BCL Division A med 343 körningar från 9 innings på ett genomsnitt av 57. Ryans bästa siffror var 5 overs 3 wickets för 4 körningar.

Batting- och bowlingpriserna för säsongen 2021/22 delades ut till Luke Stokes respektive Andy Emery. Luke hade ett snitt på 49 men hans bästa innings var 91 i finalen mot Bangkok CC. Andy hade de bästa bowlingsiffrorna i BCL Division A med 23 wickets för 191 runs från 10 innings med en ekonomi på 5.07.

Simon passade på att nämna andra anmärkningsvärda bidrag från PCC-medlemmar och supportrar. Dessa inkluderade Årets klubbman som gick till Clive Rogerson 2020/21 för hans arbete i PCC-kommittén, skrivande för pressen, domare och lära ut konsten att göra mål. Priset 2021/22 gick till Bernie Lamprecht för hans enorma arbete inom CSP Construction för att bygga nätet. Det fanns många andra "priser" för förseelser och evenemang, som alla ådrog sig alkoholböter.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.