Thailändska och kinesiska misstänkta greps i Chiang Mai för rapporterade romantikbedrägerier bland japanska medborgare

Chiang Mai -

En grupp på 24 thailändska och kinesiska misstänkta greps på en resort i Chiang Mai idag, den 19 maj, för att ha bedrivit romantiska bedrägerier bland japanska medborgare på en online-dejtingapplikation.

Tjänstemän från Technology Crime Suppression Division (TCSD) och Chiang Mai Police tillfångatog totalt 20 kineser och 4 thailändska medborgare på Ban Nong Yao Resort i Mae Soon Subdistrict, Fang District. Cirka 10 bärbara datorer, 10 datorskärmar, 10 processorer, 224 mobiltelefoner, 6 SIM-kort och 2 flash-enheter hittades och konfiskerades under razzian.

Polisgeneralen Wisnu Prasarttong-Osoth från den kungliga thailändska polisen gav detaljer om att de påstådda bedragarna skulle skapa konton på olika dejtingapplikationer med hjälp av falska namn och profilbilder på vackra kvinnor för att lura offren, både thailändare och utlänningar, särskilt japanska medborgare.

De skulle börja prata i en övertygande konversation, lura offren att lita på dem innan de sa åt dem att gemensamt investera i ett företag genom att öppna ett konto i MetaTrader-applikationen för att gå in i en bedräglig investeringsprocess. Sedan fanns det en annan grupp som skulle skapa falska data på plattformen för att lura offren att tro att de faktiskt kunde handla med riktiga pengar. När offren gjorde handeln, skulle de påstådda bedragarna omedelbart koppla bort och försvinna.

Enligt den inledande utredningen skulle varje misstänkt tjäna 25,000 35,000-9 00 baht per månad på att göra det och arbeta från 9:00. till 12:00. måndag-fredag ​​och från 5:00. till XNUMX:XNUMX. på lördag och söndag.

De anklagades till en början för konspiration och import av falsk och bedräglig information till ett datorsystem. Alla de 20 kinesiska misstänkta åtalades dessutom för att ha vistats i kungariket utan tillstånd.

Foto med tillstånd: Matichon

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.