Morgondagens Thailand Covid-centermöte kan se början på att lagliga nöjesställen öppnar igen, mer lättnader på restriktioner

Bangkok -

Thailand Nightlight and Entertainment Business Association och representanter för artister, sångare, underhållare och nattarbetare möter general Supot Malaniyom, generalsekreterare för National Security Council (NSC), idag, den 19 maj.

Föreningspresidenten Katawut Thongthai, eller Ajarn/konstnären Kai Marijuana, berättade för Associated Press i går, den 18 maj, att mötet syftade till att diskutera potentialen för återöppning av företag och statligt stöd till nöjesställen.

Han betonade att regeringen hade reagerat och gett ekonomiskt stöd i vissa frågor tidigare, såsom ett botemedel på 5000 baht för företagare och anställda, men sådan behandling löste inte grundorsaken. Det enda sättet att lösa det var att tillåta återöppning av nattlivsverksamheten i sin helhet och inte som ombyggda restauranger med många restriktioner och begränsade öppettider, vilket är den nuvarande situationen.

FOTO: Prachachat

"Inrättningarna ville återuppta normal service och driva landets ekonomi utan att förlita sig på statlig hjälp. Föreningen märkte också att situationen med Covid-19 i Thailand blev bättre. Därför skulle vi vilja diskutera sätt att hjälpa operatörer av nöjesställen och åtgärder för att öppna nöjesställen, pubar och barer med statliga myndigheter”, sa Katawut.

Samtidigt rapporterade lokala medier också att folkhälsoministeriet skulle föreslå färgomläggning av provinser och återöppning av sådana verksamheter i den gröna zonen vid bolagsstämman för Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) fredagen maj 20:e.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.