Framstående thailändsk läkare ber allmänheten att inte få panik över Monkeypox i Thailand

Bangkok -

Den framstående thailändska läkaren Yong Poovorawan bad allmänheten att noga övervaka spridningen av "apkoppor" utomlands men att inte få panik över sjukdomen eftersom inget fall någonsin hade hittats i Thailand sedan 1970.

Läkaren uppgav på sitt Facebook-konto idag, den 20 maj, att apkoppor inte är en ny sjukdom. Det liknar vattkoppor men svårighetsgraden och överföringsförmågan av apkoppor är mycket mindre.

Monkeypoxs överföring från människa till människa är möjlig, men det kräver mycket nära kontakt, som att röra pustler eller sekret, dela kläder, sova i samma säng och föda upp djur som är bärare av denna sjukdom.

Han sa: "Tidigare hade det inte funnits en Monkeypox-pandemi, bara hittad i vissa grupper i Afrika och från fall till fall i Europa och Amerika. Och det hade rapporterats fall i Singapore. Den här gången i England kan det vara sexuellt överfört men utredningen pågår och väntar fortfarande på bekräftelse.”

"Viruset kategoriseras i samma grupp som smittkoppor. Därför tror man att smittkoppsvaccinet sannolikt förhindrar denna sjukdom. Detta måste dock studeras och bekräftas i ytterligare steg. Det finns inget att få panik över. Smittan kräver mycket nära kontakt.”

"Det är dock viktigt med övervakning, särskilt bland de som reser från Västafrika och Centralafrika och de som importerar djur till kungariket." Dr Yong avslutade.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.