Indianer leder vägen för att återhämta Phuket-turismen med det största antalet ankomster sedan Test and Go sjönk

Phuket -

  Indiska turister är nummer ett i turistankomster i Phuket med ett totalt antal på 12,200 1 sedan det impopulära Test and Go-programmet lades ner den XNUMX maj, säger Phuket Immigration.

Phuket International Airport Immigration rapporterade den aktuella ankomststatistiken den 18 majth. Antalet indiska medborgare som anlände till Phuket från den 1 majst till maj 18th, 2022 är 12,200 XNUMX, vilket överlägset är nummer ett från alla främmande länder.

I ordning, de andra toppankomstländerna:

australiensiska – 4,951 XNUMX

Singapore -3,615 XNUMX

Brittiska – 3,361 XNUMX

Ryska - 2,389

Tyska - 2,039

Malaysiska – 1,985 XNUMX

Amerikansk – 1,774

Saudiarabien – 1,715 XNUMX

Emirati – 1,306 XNUMX

Ratchadaphon Oin, chefen för Phuket Tourism and Sports office, sa till The Phuket Express, "Vi förväntar oss att det i år kommer att vara fem miljoner utländska turister totalt som besöker Phuket, med Indien troligen det största antalet om inte omständigheterna förändras i Kina eller Ryssland. Det kommer att vara ungefär femtio procent av vår totala turismförbättring jämfört med tidigare år före Covid -19-pandemin.”

"Sedan 1 majst det är upp till 3,000 1 turister som anländer till Phuket per dag, de flesta från Indien. Från 17 maj till 45,806 maj anlände totalt 413 200,000 internationella passagerare till Phukets internationella flygplats med XNUMX internationella flygningar. Minst XNUMX XNUMX utländska turister är planerade att anlända till Phuket den här månaden och vi förväntar oss att Indien fortsätter att leda vägen.”

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/