Pattayas nattlivsoperatörer är redo att lagligt öppna igen från och med den 1 juni, efter tillkännagivandet av Thai Covid Center

Pattaya —

Pattayas företagare är redo att öppna igen efter att Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) nyligen tillkännagav den officiella återöppningen av nattlivsföretag i vad regeringen kallar de gröna och blå zonerna, med start den 1 juni.

Nattlivet har varit lagligt stängt i hela landet sedan april 2021 i Thailand på grund av Covid19-reglerna. I december 2021 fick arenor konvertera till "restauranger", men detta krävde ytterligare regler, riktlinjer och åtgärder. Dessa hade dock lossnat med tiden, konstaterar TPN och den officiella återöppningen vid denna tidpunkt är till stor del en formalitet, men en företagare hade drivit på när det löste de nuvarande gråzonerna som barer fungerar som.

Idag, den 20 maj, har CCSA nyligen tillkännagett den officiella återöppningen av nattlivsföretag som pubar, barer, massagesalonger och andra nöjesställen i de gröna och blå zonerna den 1 juni. Dessa "zoner" är mestadels de som är inriktade på turism som Phuket, Pattaya och Chiang Mai.
Herr Wasan Sanguangkham, en underhållningsföretagare i Pattaya, berättade för The Pattaya News idag att underhållningsföretag i Pattaya har varit redo att ta emot kunder i två år enligt hans åsikt och var tacksamma för återöppningen den 1 juni.

Herr Wasan lovade att följa alla nya hälsoregler och var glad att hans anställda skulle kunna försörja sig lagligt igen.
Men Mr. Wasan begärde också att CCSA skulle förlänga den lagliga stängningstiden från midnatt till 01.00 eller 03.00, vilket kan hjälpa företag att uppnå mer inkomster eftersom de hade kämpat ekonomiskt i över två år. Han ville också att CCSA skulle påskynda endemiseringen av covid-19.

TPN noterar att den lagliga stängningstiden som meddelats av CCSA vid midnatt är en nationell åtgärd. Före Covid-19 beviljades Pattayas senare timmar i underhållningszoner som Walking Street av Pattayas speciella administrativa status.

Tyvärr är den särskilda statusen för närvarande avstängd för nöddekretet för att kontrollera Covid-19 som den thailändska regeringen säger kommer att fortsätta till åtminstone juli 2022 för nu, tills Covid-19 anses vara endemisk av folkhälsoministern.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.