UPPDATERING: 37-årig misstänkt för brutal misshandel mot rysk kvinnlig turist i Pattaya ska erkänna brott

Nong Prue underdistrikt, Bang Lamung, Chonburi —

En 37-årig man misstänkt för en brutal misshandel mot en rysk kvinnlig turist som joggade vid Mabprachan reservoaren enligt uppgift kapitulerade vid Nong Prue polisstation och erkände brottet.

Vår tidigare historia:

En kvinnlig rysk turist blev brutalt överfallen när hon joggade vid Mabprachan-reservoaren i Pattaya-området

 

Uppdaterad berättelse:

Idag den 20 maj, Pol. Överste Pitchaya Khiaopleng och ett kriminaltekniskt team samlade in bevis från offret och begärde en arresteringsorder för en 37-årig misstänkt.

Enligt Damrong Iampairote, polischefen i Nongprue, fångade en övervakningskamera en misstänkt bil som i hemlighet följde efter offret medan hon joggade och körde sedan iväg innan offret dök upp igen i filmen 12 minuter senare och bad om hjälp från en barmhärtig samarit.

Nong Prue-polisen identifierade fordonet och pressade den misstänkte vars namn senare avslöjades som Kantheepob Thanachotsomboon, 37, att kapitulera vid Nong Prue-polisstationen, där han enligt uppgift erkände brottet. Avsikten med brottet, enligt Nongprue-polisen, var inte ett rån utan ett sexuellt övergrepp, även om offret lyckades slå ifrån angriparen.

Det kriminaltekniska teamet samlade in den misstänktes DNA och potentiella bevis inuti fordonet för att matcha de som hittades på offrets kropp. Enligt polisen förbereder de sig på att begära en arresteringsorder från Pattayas provinsdomstol för fysiska övergrepp och oanständiga handlingar och skulle senare hålla en officiell presskonferens.

Pol Överstelöjtnant Pitchaya Khiaopleng avslöjade att offret blir mycket bättre och har återfått sitt lugn. Men hon kan fortfarande inte minnas mycket av den fruktansvärda händelsen och övervakas noga av medicinsk personal. Hon tros ha lyckats bekämpa Kantheepob innan hon sökte hjälp.

TPN media kommer att ge ytterligare information när de blir tillgängliga.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.