Flera motorcykeltjuvar fångades i Sri Racha, åtta stulna motorcyklar hittades

Bowin underdistrikt, Sri Racha, Chonburi —

  Fem påstådda motorcykeltjuvar fångades i Bowin, Sri Racha, i går. Polisen tog över åtta stulna motorcyklar. 

Igår den 28 maj, Pol. Generalmajor Atthasit Kitjahan och Bowins vice polischef Chusak Pinrat höll en presskonferens på Bowins polisstation för att tillkännage arresteringen av fem påstådda motorcykeltjuvar som enligt uppgift stal åtta motorcyklar från hela provinsen. 

De första tre manliga misstänkta, Pongsakorn "Palm" Wannachai, 22, Thatchaphon "Ohm" Jaikwang, 21, och Anuwat "Peth" Jaikwang, 20, anklagades för att ha stulit åtta motorcyklar och sålt dem på en Facebook-grupp. Innan gripandet underrättades Bowin-polisen om en stulen modifierad Honda Wave 125-motorcykel den 25 maj, så polisen spårade upp de misstänkta, genomförde en stickoperation med offret och grep så småningom de tre misstänkta på bar gärning med den stulna motorcykeln. Ytterligare utredning resulterade i beslag av totalt åtta stulna motorcyklar.

Ytterligare två misstänkta greps också igår, den 27 maj. Panudet "Bas" Krobchinda och Hiran "Peed" Intharit, erkände att de stulit motorcyklar i Bowin-området och sålde dem på en Facebook-grupp. De sa att de främst riktade in sig på Honda Wave 125-motorcyklar eftersom de sålde snabbt och enkelt. 

Bowinpolisen upptäckte även illegala droger i de misstänktas urin. De misstänkta väntar på ytterligare rättsliga åtgärder. Bowinpolisen uppmanar offren för motorcykelstölder att hämta sina motorcyklar på Bowin Police Station.  

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.