Brittisk mördare dömd till åtta års fängelse för att ha dödat och gjort sig av med thailändsk barflicka i Kanchanaburi 2014

Kanchanaburi –

Brittiska medborgaren Shane Kenneth Looker dömdes till åtta års fängelse av domstolen i Kanchanaburi idag, den 31 maj, för att ha dödat den 27-åriga thailändska kvinnan Laxami Manochat på ett hotellrum och för att ha gjort sig av med hennes kropp i Mae Klong River, Kanchanaburi i 2014.

Före mordet fångades Laxami och Looker på CCTV när de lämnade Nana Plaza i Bangkok den 1 november 2014, innan de enligt uppgift gick in på ett hotell tillsammans. Endast Looker ska ha setts lämna hotellet efteråt med en stor resväska. Resväskan med hennes kropp hittades i Mae Klong River den 9 november.

Enligt domstolens dom befanns Looker skyldig till anklagelser och dömdes till en början till 16 års fängelse. Men domstolen sänkte hans straff med hälften till åtta år utan villkorlig fängelse på grund av hans erkännande.

Ersättning på över 10 miljoner baht med en ränta på 5 procent om året sedan 2014 ska också betalas till Laxamis mamma och ytterligare två miljoner baht med samma ränta till Laxamis dotter. Looker ska ha erkänt alla anklagelser och överklagade inte.

Foto med tillstånd: Manager Online

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.