Funktion: Här är vad vi vet om Thailands lag om skydd av personuppgifter (PDPA) innan den implementeras imorgon

Nationella -

Thailands lag om skydd för personuppgifter BE 2562 (PDPA) kommer att träda i kraft i morgon den 1 juni 2022. PDPA är en lag som är avsedd att ge fler rättigheter till ägare av personuppgifter. Lagen bygger och fastställer också standarder för att upprätthålla säkerheten och säkerheten för personlig information för framtida användning under samtycke från dataägarna.

Office of the Personal Data Protection Commission, Bank of Thailand, förklarade också fördelarna med PDPA på individ-, regerings- och nationell nivå enligt följande:

När det gäller nyttan för den offentliga individen skulle PDPA tillåta människor att; 1. Bekräfta syftet med att samla in, använda och publicera personlig information, 2. Begäran om att radera, eliminera eller begära att avbryta användningen av personlig information, 3. Lämna in ett klagomål och begär ersättning om informationen används på annat sätt än syftet anges, och 4. Minska störningar eller skador orsakade av kränkning av personuppgifter.

För statliga och privata myndigheter skulle lagen; 1. Öka förtroendet för att samla in, använda eller publicera personlig information enligt internationell standard, 2. Sätt ett tydligt mått för att samla in, använda eller publicera personlig information och 3. Tillhandahålla en juridisk process för att personuppgifter ska vara transparenta, ansvarsfulla, och verifierbar.

På nationell nivå kommer PDPA att standardisera åtgärderna för skydd av personuppgifter. samtidigt som man skapar en bra image för landet. Det kommer också att tillåta relaterade avdelningar att övervaka myndigheters och affärsverksamheter och undersöka om skyddet av personlig information är korrekt och lämpligt.

FOTO: iLaw

Enligt information släppt från PDPC Thailand, att ta bilder eller klipp som fångar en annan person och lägga upp dem utan negativ avsikt eller orsaka skada på personen som fotograferas kan göras om det används för personliga ändamål.

Enligt den nya PDPD-lagen kräver installation av CCTV-kameror i sin egen fastighet inga varningsskyltar om ägarens avsikt är att förhindra brott och ge säkerhet för husägaren och de boende.

Ägaren av personuppgifter har rätt att vägra samtycke när han blir ombedd att använda sina personuppgifter. Tillstånd krävs om sådan information kommer att användas i 1. en del av kontraktet; 2. lagbemyndigande; 3. ett livräddande syfte och/eller involvering av individens kropp; 4. statistisk forskning. 5. handling till allmän nytta och; 6. skydd av intressen och rättigheter.

Ovanstående principer kan dock varieras beroende på de fakta/situationer som uppstår från fall till fall.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.