Kanadensisk-rysk misstänkt greps i Mae Hong Son för att ha brutit sig in i lokal bank och skadat egendom

Mae Hong Son –

En kanadensisk-rysk medborgare greps för att ha brutit sig in i en bank i Bangkok i Pai-distriktet, Mae Hong Son-provinsen, krossat glas och förstört bankegendom onsdagskvällen den 1 juni.

Gripandet följde på ett klagomål från en tjänsteman från Bangkok Bank, Suthiporn Boontankan, som enligt uppgift uppgav för Mae Hong Sons provinspolis att den manliga utlänningen, som senare identifierades som Kent Douglas, enligt uppgift hade trängt sig in i filialen den 1 juni klockan 7:14. . innan de förstör dess egenskaper, inklusive dörrar i härdat glas, säkerhetsglaspartier, tre datorskärmar, en dator, 2 uppsättningar bordsväggar och en skrivare.

En utredning ledde till att den utlandsmisstänkte identifierades. Polisens inledande sökning hittade ett 25-tal stenar som liknade de som hittades på platsen för att krossa glaset. När han undersökte hans kanadensiska pass fann man att Mr. Meades visum löpte ut den 19 mars 2022 och att han enligt uppgift hade stannat kvar i nästan en månad.

Inledningsvis åtalades den kanadensisk-ryska misstänkte för överskridande, invasion på natten och orsakande av egendomsskada och häktades för rättsliga förfaranden. Det var okänt om Mr. Meade hade en advokat eller vad syftet med åtgärden som påstås ha vidtagits mot banken var.

Foto med tillstånd: Chiang Mai News

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.