Khao Sam Muk apmatförsäljare ber turister att inte vara oroliga för apkoppor när försäljningen minskar

Mueang-distriktet, Chonburi —

  Apmatförsäljare vid berget Khao Sam Muk har bett turister att inte vara oroliga för apkoppor eftersom deras försäljning har minskat med nästan 90 procent, enligt dem. 

Tisdagen den 31 maj rapporterade lokala medier om en tråkig turismatmosfär vid berget Khao Sam Muk i Saensuk-distriktet, Mueang-distriktet, Chonburi, förmodligen på grund av rädslan för apkoppor som vissa trodde kunde ha spridit sig från aporna som bebor berget, trots att Chonburi Pulic Relations inte har rapporterat några fall av appoxinfektion i Thailand ännu och att fall av apkoppor som rapporterats i andra länder inte verkade komma från faktiska apor.

Men rädslan påverkar redan några av de lokala apmatförsäljarna, enligt dem.

En kvinnlig lokal apmatförsäljare på Khao Sam Muk (namn och ålder anges inte) berättade för lokala medier att Khao Sam Muk vanligtvis var en av de främsta turistattraktionerna för turister att komma och mata aporna efter att ha besökt Bang Saen Beach. Men nu var de flesta turister borta, förmodligen på grund av rädsla för apkoppor, sa försäljaren. Hon bad turister att återvända och att inte vara oroliga för sjukdomen eftersom hennes försäljning hade sjunkit med nästan 90 procent förra veckan. Hon påminde allmänheten om att inte ett enda fall av apkoppor hade hittats direkt i Thailand.

"Var inte orolig för sjukdomen eftersom det inte finns några infektionsrapporter än. Aporna på Khao Sam Muk är små, vänliga och sjukdomsfria”, sa försäljaren.  

Hon bad också de berörda myndigheterna att utbilda människor om sjukdomen för att skingra deras tvivel eftersom aporna kan svälta utan turisterna. 

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.