Thailändsk turistminister kommer att föreslå att Thailand Pass annulleras vid nästa Covid-centermöte

Bangkok -

  Den thailändska turist- och sportministern förbereder att föreslå att "Thailand Pass" annulleras för utlänningar som kommer in i landet till den thailändska premiärministern för att locka fler turister till Phuket och andra ledande turistorter.

Minister Phiphat Ratchakitprikarn avslöjade idag, den 6 juni, att efter att landet öppnats igen under Phuket Sandbox och Test&Go-åtgärder, anlände turister gradvis till ön trots strikta regler. Cirka 20,000 30,000-8,000 12,000 personer per månad hade rest till Phuket under implementeringen av Phuket Sandbox och cirka 20,000 XNUMX-XNUMX XNUMX personer per dag under Test&Go-åtgärderna. Vid skrotning av sådana åtgärder är det nu mer än XNUMX XNUMX turister dagligen ungefär.

Ministern siktade på att antalet skulle öka till 30,000 XNUMX utländska turister per dag. Så annulleringen av "Thailand Pass" kommer att spela en viktig roll enligt ministerns plan.

"När Thailand Pass ställs in är vi övertygade om att det skulle finnas omkring 30,000 40,000 turister om dagen efter juni. Och i slutet av året kan antalet nå 50,000 100,000-1 3 personer om dagen. Under pre-covid-perioden hade landet en gång max XNUMX XNUMX turister om dagen, så vi måste nå det målet. Thailand Pass har förbättrats avsevärt men är fortfarande en olägenhet för många potentiella turister och gör det också svårt för stora grupper, som reseföretag, att samordna resor. Det är också ett stort avskräckande medel för korta turer från närliggande marknader som Indien och Malaysia, som före Covid skulle komma för XNUMX-XNUMX dagar på en ledig helg. Detta är nu svårare på grund av Thailand Pass.” sade Phiphat.

Ministern skulle föreslå premiärministern frågan vid nästa CCSA-möte (Center for Covid-19 Situation Administration) för övervägande för att välkomna fler turister och påskynda uppsvinget i den inhemska ekonomin.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.