Ban Chak Ngaew-marknaden är äntligen tillbaka till liv efter ett års stängning på grund av Covid-19

Bang Lamung, Chonburi —

 Ban Chak Ngaew-marknaden är äntligen tillbaka till liv efter ett års stängning på grund av Covid-19.

Ban Chak Ngaew-marknaden ligger i Bang Lamung, Chonburi, och är en antik kinesisk marknad med en härlig atmosfär av ett traditionellt kinesiskt samhälle. De flesta försäljarna där är lokalbefolkningen som är både thailändska och halvkineser som säljer varor precis framför sina hem, så det mesta av maten är hemlagad. Marknaden tvingades dock stängas av på grund av den globala Covid-19-pandemin och folkmassornas oro.    

Lördagen den 4 juni var marknaden tillbaka till liv igen efter en olycklig ettårig stängning. Som framgår av bilderna var hundratals besökare, både thailändare och internationella turister, tillbaka, promenerade i den stallfulla gränden och ställde sig i kö framför det utvalda ståndet. Försäljare var klädda i knallröda kinesiska kläder som en symbol för lycka för att välkomna kunder och fira återöppningen. 

Pattaya News intervjuade en framstående försäljare vid namn "Pao Ui", en 60-årig zongzi-försäljare (kinesisk klibbig risdumpling), som också var i rött. Han sa att marknaden kunde komma tillbaka till liv igen på grund av kundernas aldrig föränderliga generositet. Det mesta här var billigt och autentiskt; därför såldes hans zongzi ut tidigt på morgonen. 

Pao Ui bjöd in lokalbefolkningen och turister att besöka Ban Chak Ngaew-marknaden. Den är öppen varje lördag från 3 till 9 Följ google-kartan här!

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.