Turismministeriet kommer att skjuta upp 300-bahts insamlingsavgift för "landinträde" och införa ett avbokningsförslag för "Thailand Pass" till National Covid-19 Center

FOTO: Inlägg idag

Nationella -

Ministeriet för turism och sport har beslutat att skjuta upp insamlingen av en 300-bahts "landinträdesavgift" till det fjärde kvartalet i år och planerar att föreslå att registreringen för "Thailand Pass" avbryts, med start nästa månad.

Turismminister Phiphat Ratchakitprakarn avslöjade att uppskjutningen beslutades för att genomföra ytterligare forskning och noggrant överväga alla dimensioner i frågan, särskilt om hur avgiften för landankomst ska omprövas billigare än för sjö- och luft, enligt hans övervägande. Detta gäller särskilt, enligt Phiphat, för närliggande länder som Malaysia och Kambodja, där en avgift på 300 baht för att komma in i landet är betydande för många.

Ett reviderat förslag kommer att återinföras till regeringen, möjligen inom de närmaste två månaderna. Om den godkänns kommer avgiftsuppbörden att ske 90 dagar efter publiceringen av Royal Gazette, vilket kan vara mellan fjärde kvartalet 2022 och första kvartalet 2023.

Angående annulleringen av Thailand Pass sa Phiphat vidare till Associated Press att ministeriet kommer att föreslå ärendet för CCSA (Center for Covid-19 Situation Administration) under sitt nästa möte. Förslaget kommer att innefatta att ett försäkringskrav tas bort. Han tror att avbokningen kan locka fler utländska turister eftersom de inte längre kommer att behöva köpa reseförsäkring eller gå igenom komplicerade inreseprocedurer.

Nästa stora CCSA-möte är satt till fredagen den 17 juni, och kommer också att täcka maskmandat och senare lagliga öppningar av nattliv och nöjesställen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.