Bangkoks myndigheter ska utveckla Bangkok som en "rökfri metropol"

Bangkok -

Bangkoks biträdande ständige sekreterare Narong Ruangsri och 262 representanter från relaterade privata och offentliga myndigheter gick med i workshopen och konferensen "Bangkok Project: Smoke-Free Prototype Metropolis" måndagen den 13 juni.

Projektet är ett samarbete mellan Bangkok Metropolitan Administration (BMA), National Network for a Smoke-Free Thai Society och Health Professions Network for a Smoke-Free Thai Society för att bygga upp allmänhetens medvetenhet om rökning och till en början bygga den första "Smoke" -Gratis Thai Society'. Den introducerar workshops och utbildning i 6 distriktsgrupper över hela huvudstaden.

Operationsresultaten kommer att avslutas och presenteras för National Tobacco Products Control Committee i Bangkok. Förslaget, om det godkänns, kommer att utvecklas till en plan och tillämpas i huvudstaden som en modell av en rökfri metropol innan ytterligare implementering på regional och så småningom global nivå.

Mer än 260 representanter från miljöavdelningen, utbildningsavdelningen för samhällsutveckling, BMA-skolor, Bangkoks hälsovårdscenter, lokala samhällen och representanter från universiteten hade deltagit i konferensen som inkluderade föreläsningar om ämnet proaktiv tobakskontroll och handlingsplaner för att skapa en rökfri stad.

"Att bygga upp en förståelse för farorna med att röka cigaretter och e-cigaretter kommer också att bygga upp medvetenhet och kan bidra till att minska eller så småningom sluta röka hos individer. Den här utbildningen kommer att stärka nätverkssynergierna för att gemensamt utveckla Bangkok till att bli en rökfri metropol och minska luftföroreningsproblemen”, sa den biträdande ständige sekreteraren.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.