Thai Royal Gazzette klassificerar cannabis- och hamprök som en "olägenhet", vilket är effektivt idag

Nationella -

Thai Royal Gazette tillkännagav folkhälsoministeriets order att identifiera rök från cannabis och hampa som en "olägenhet", som gäller idag, den 15 juni.

Enligt meddelandet kan röken som orsakas av användning av cannabis och hampa för rekreationsändamål påverka andra levnadsförhållanden eller vara skadlig för hälsan. Röken från växterna innehåller partiklar som kan orsaka sjukdomsrisk vid inandning som lungsjukdomar, astma och bronkit.

För att kontrollera och förhindra sådan påverkan som orsakar försämring eller skada på hälsan för närboende eller andra individer, är ordination av rök från cannabis, hampa och andra liknande växter en olägenhet enligt folkhälsolagen.

Överträdare kan riskera maximalt böter på 25,000 XNUMX baht och/eller tre månaders fängelse enligt folkhälsolagen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.