51-årig kinesisk man klättrar Jomtien Beach tsunami larmtorn, var påstås upprörd på grund av att ha blivit lurad i en fastighetsbedrägeri

Pattaya, Chonburi —

En 51-årig kinesisk man klättrade i Jomtien Beachs tsunamilarmtorn mittemot Jomtiens nattmarknad efter att ha blivit lurad för en miljon baht i en fastighetsbluff. Mannen ska även ha blivit hotad av bedragaren.

Igår, den 15 juni, Pol. Överste Kulchat Kulchai reagerade på en rapport om ett möjligt självmordsförsök vid tsunamilarmtornet bredvid Jomtien Beach framför nattmarknaden i Nong Prue-distriktet Banglamung, Chonburi. Offret ska ha hotat att hoppa från tsunamilarmtornet.


En skara åskådare samlades vid olycksplatsen innan polisen anlände. Mr. Q (fullständigt namn undanhålls av TPN), en 51-årig kinesisk man, hängde från den 20 meter höga tornstegen och hotade att hoppa, enligt The Pattaya News reportrar på marken.


Poliserna, inklusive en kinesisk tolk, försökte underkuva honom i fyra timmar men misslyckades tills tolken bestämde sig för att klättra uppför stegen för att prata med honom ovanifrån, enligt Pattaya News reportrar. Mr Q lugnade sig så småningom och gick ner från tornet utan skador.


Offret berättade för poliserna att han blev lurad i ett fastighetsbedrägeri för en miljon baht och lämnade in en stämningsansökan mot bedragaren vid Pattayas polisstation. Bedragaren tog dock med sig sitt företag för att hota honom, vilket fick honom att lida av överväldigande stress och tvingade honom att överväga att ta sitt liv, sa tolken till The Pattaya News reporter.


Pol. Överste Kulchat Kulchai, som också är överbefäl vid Pattayas polisstation, sa att Q:s stämningsansökan redan hade överförts till åklagaren. Det skulle han också uppföljning av ärendet och Q:s välbefinnande.

Om du eller någon du känner känner dig deprimerad vänligen kontakta för hjälp. Pattaya News föreslår Samaritans of Thailand som kan nås här:

https://www.facebook.com/Samaritans.Thailand/
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.