Rysk man greps i Pattaya-området för att ha dödat sin transsexuella flickvän i Surin-provinsen

FOTO: MGR Online

Thailand -

En rysk man har gripits i Pattaya-området för att ha dödat sin transsexuella flickvän i Surin med att hennes kropp hittades tre veckor efter att hon rapporterades försvunnen i ett förråd.

Prasartpolisen i Surin underrättades om upptäckten av kroppen i går (15 junith) klockan 4:30 i ett hus i Kang Aen-distriktet, Prasart-distriktet.

Polisen anlände till förrådet i ett bostadshus och märkte att en illaluktande lukt trängde igenom området. Kroppen av en transperson, Teerapong Lamlua, 32, hittades täckt med en filt. Teerapongs huvud hade fått betydande trubbiga slagskador från ett tungt föremål, möjligen en flaska enligt polisen på platsen.

Teerapongs mamma, Mrs. Wandee Lamlua, 47, berättade för Prasart-polisen, "Våra grannar berättade för oss att de luktade något väldigt illa som ett dött djur från vårt huss förråd. Jag kallade räddningspersonal till området och de hittade några blodfläckar och hår framför förrådet innan de hittade kroppen.”

Teerapong Lamlua, 32 / MGR Online

"Mitt barn var i ett långvarigt förhållande med en rysk man. Vi bodde i olika hus. Mitt barn sågs senast den 22 majnd i år. Däremot trodde jag att paret reste tillsammans i Ubon Ratchathani och att parets frekventa resor inte var ovanliga så vi ansåg inte att mitt barn var försvunnet.” Wandee förklarade

Prasartpolisen har fortsatt sin utredning tillsammans med immigrationstjänstemän. De arresterade slutligen den misstänkte i Pattaya-området i natt (15 junith), med hjälp av hemlig polis vid Jomtien Beach som identifierades som en rysk man, 31. Han fördes tillbaka till Surin för vidare utredning. Vissa rapporter har sagt att den misstänkte är litauisk eller kan ha dubbla pass.

Den misstänkte hade spårats upp med sin mobiltelefonsignal enligt utredningsmän och hans rörelser fångades också på CCTV. Den misstänkte hade lämnat sin hyrbil vid en busstation i Surin och tagit en buss till Rayong och sedan rest till Pattaya.

Den misstänkte, vars fullständiga namn inte släpptes av polisen, gjorde inte omedelbart ett uttalande till pressen.

Paret hade varit tillsammans i ungefär sex månader och mannen ska ha bott hos offret i deras hem i en vecka i Prasart före händelsen.

Teerapongs älskade pitbull saknades också, tillade Wandee, och Prasart-polisen tror att hunden också kan ha blivit mördad och söker igenom fastigheten efter tecken på att hunden möjligen har begravts.

TPN kommer att tillhandahålla ytterligare uppdateringar om denna utvecklingsberättelse när de blir tillgängliga.

FOTO: Dao Ped Cheak

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.