Uppdaterat: Turister flockas för att handla gatumat på Na Jomtien Beach, tjänstemän ifrågasätter rapporter om att de tillät försäljare att driva

FOTO: Khaosod Online

Sattahip, Chonburi —

  Både lokalbefolkningen i Pattaya och turister fortsätter att fylla upp den utökade Na Jomtien Beach för att handla gatumat efter att stadens tjänstemän har fattat beslutet att åtminstone tillfälligt tillåta strandförsäljare.

Uppdatering 6 / 23 / 2022:

I den pågående sagan om den utökade Na Jomtien Beach har en officiell order publicerats om att inte placera något på stranden för säljare eller trottoarer av Na Jomtien kommun. Det återstår att se om det kommer att verkställas/följas.

Lokala medier rapporterade om en livlig kvällsatmosfär på den utökade Na Jomtien Beach igår, den 21 juni. Rapporten uppgav att flera rader av strandbesökare, både thailändare och utländska turister, shoppade hos gatumatförsäljare vid stranden. 

Strandbesökare ockuperade också stranden genom att sitta på en matta eller använda en strandbänk. 

En leverantör avslöjade det för lokala medier Na Jomtien stadstjänstemän har tillfälligt tillät försäljare att sälja på Na Jomtien-stranden från kl. 6 till midnatt. Denna lättnad är tills Na Jomtien kommun kan bestämma en ny plats för dem och prata med den nya Pattayas borgmästare om att hantera trafiken och områdets popularitet.

Försäljare var tacksamma för denna mildhet eftersom de flesta precis var tillbaka i affärer efter att ha varit tvungna att stänga på grund av Covid-19, enligt lokala medier. De uppmanade dock tjänstemännen att påskynda förfarandet för att legitimera försäljning vid stranden.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.