Thailands första satellit "THEOS-2" som officiellt lanseras i början av 2023

FOTO: NSTDA

Nationella -

Den thailändska regeringen planerar att skjuta upp den första thailändska satelliten i rymden i början av nästa år, rapporterade vice regeringens talesperson Ratchada Thanadirek idag, den 23 juni.

Enligt den ställföreträdande talespersonen utvecklades den regeringsfinansierade "THEOS-2" av mer än 20 thailändska satellitingenjörer och genomgår för närvarande systemtestning vid Satellite Assembly and Testing Center i Sri Racha, Chonburi, utfört av Geo-Informatics och Space Technology Development Agency (GISTDA).

"THEOS-2" är en liten satellit och den första jordobservationssatelliten (EO) i Thailand som kunde ta bilder omkring en meter per pixel. När den väl har skjutits upp i rymden kommer satelliten att kretsa runt jorden 13-14 gånger/dag och passera Thailand 3-4 gånger/dag.

"Det anses vara ett genombrott i utvecklingen av thailändska rymdaffärer som kommer att vara fördelaktigt för utvecklingen av landet i framtiden," tillade Ratchada.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.