Man med psykiska problem hotar att hoppa från ett skoltak i Chonburi

Ban Bueng, Chonburi -

En man med psykiska problem hotade att hoppa från ett skoltak i Chonburi igår, den 29 juni, men fick hjälp av Ban Bueng-polisen utan skador.

Händelsen ägde rum på Banbung Manoon Wittayakarn School i Nong Irun-distriktet i Ban Bueng, Chonburi. Enligt rapporter steg en thailändsk man (namnet undanhållet) med militär rang som Sergeant Major i hemlighet upp till toppen av en skolbyggnad och hotade att hoppa. Mannen krävde enligt uppgift att få prata med sin befälhavare och sin flickvän, som han hävdade var lärare på den här skolan.

Senare kom mamman till mannen Chitralada (efternamn undanhållet) till skolan för att övertala honom att gå ner men misslyckades. Sedan dök hans flickvän (namnet undanhållet) upp och försökte få honom att gå ner från taket men misslyckades också.

Till slut kom en förhandlingsspecialist vid Ban Buengs polisstation och lyckades lugna ner mannen genom att ge honom två flaskor Soju (koreansk sprit) som efterfrågades innan han hjälpte honom ner på taket utan skador.

Enligt uppgifter hävdade mannens mamma att hennes son var psykiskt sjuk och bråkade med sin flickvän i skolan, vilket möjligen drev honom att gå upp på taket och hotade att ta hans liv. Polisen i Ban Bueng sa att mannen återvände hem med sin mamma utan skador.

Den thailändska militären svarade inte omedelbart på händelsen.

Om du eller någon du känner känner dig ledsen, deprimerad, ensam, eller bara behöver någon att prata med Pattaya News föreslår Samaritans of Thailand här.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.