Lyxhotell i Trat klargör brandincidenten, förnekar vissa mediapåståenden och betonar att deras direktörer samarbetar med thailändska myndigheter

Trat –

Ett lyxhotell i Trat, Soneva Kiri Resort & Residences, släppte i går, den 1 juli, ett uttalande som ett svar på polisutredningen och anklagelserna mot två brittiska direktörer och en thailändsk direktör angående en villabrandsincident den 6 mars, som rapporterats av lokala myndigheter. media.

Tillkännagivandet rapporterade att en brandincident i mars bröt ut vid deras villa nummer 63, en villa med sex sovrum, som var ockuperad av gäster vid den tiden. Anläggningens personal och lokala tjänstemän ryckte ut till platsen och släckte branden. Skadorna rapporterades endast i villan och spred sig inte över hela orten.

Soneva Kiri uttrycker sina djupaste kondoleanser för händelsen och betonade att försäkringsbolaget håller på med skadebedömning av skadestånd och ansvar. Hotellet har också haft nära och kontinuerlig kommunikation med gästerna och ersättning pågår.

Hotellet uppgav också att viss information som publicerades i thailändska medier var felaktig enligt dem och skulle vilja klargöra fakta genom tillkännagivandet. Uttalandet nämner huvudsakligen fyra punkter inklusive:

  1. Polisen lämnade inga anklagelser mot sina utländska direktörer och de kallades inte heller till förhör.
  2. Som sagt ovan har Soneva Kiri alltid samarbetat fullt ut med myndigheterna. De två utländska direktörerna lämnade inte landet för att undgå rättsliga förfaranden, som det står i vissa nyhetsmedier, eftersom de inte ens var närvarande. Inga arresteringsorder utfärdades och inte heller anklagades direktörerna för något brott. Dessutom är de inte bosatta i Thailand och befann sig inte i landet vid tidpunkten för händelsen.
  3. Ett antal påståenden som har rapporterats i vissa medier är felaktiga.
  4. Enligt försäkringsbolagets policy kan eventuell ersättning inte betalas ut förrän efter att utredningen är avslutad.

Vår tidigare artikel om denna situation, med uttalanden från associerade thailändska medier, är här.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.