Mer än 3,000 XNUMX turister reser till Thailand genom gränsen mellan Thailand och Laos i Nong Khai efter avbokning av "Thailand Pass"

Nong Khai –

Gränsen mellan Thailand och Laos i Nong Khai blir allt livligare den här helgen eftersom laotiska turister har korsat gränsen för att resa till kungariket efter att den thailändska regeringen avbröt sitt registreringssystem för "Thailand Pass" den 1 juli.

Lokala reportrar rapporterade i går, den 2 juli, att ett antal laotiska besökare har strömmat till den första Thai-Laos vänskapsbron samt thailändska resenärer, som mestadels kom som resegrupper och familjer, som också presenterats vid immigrationskontrollen för att besöka Laos sedan morgon.

Tulltjänstavdelningen vid Nong Khai Customs rapporterade att mängden turister som reser in och ut ur landet har ökat avsevärt den senaste tiden. Den 1 juli reste omkring 3,618 3,455 personer in i landet genom Nong Khai-gränsen och XNUMX XNUMX personer reste ut ur landet.

Omkring 710 fordon med utländska körkort registrerades som kom in i landet och 538 fordon med utländska körkort reste ut ur kungariket. Cirka 194 fordon med thailändska körkort var på väg in i landet och 230 fordon med thailändska körkort körde ut.

Detta resulterar i totalt 113,174 167,712 personer som har rest till Thailand genom Thai-Laos Friendship Bridge och 9 2022 personer har rest till Laos sedan XNUMX maj XNUMX.

Foto med tillstånd: Manager Online

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.