Gästernas åsikt: Vilken fantastisk plats vi bor i Thailand

Vilken fantastisk plats vi bor

Vilket fantastiskt ställe vi bor. Jag blir fortfarande förvirrad av att tänka på hur nära så mycket rå natur är en av världens största och mest kaotiska megastäder – Bangkok. På mindre än tre timmar, i bokstavligen vilken riktning som helst, från liv och rörelse i denna fantastiska stad, kan man hitta sann vildmark och otroliga vilda upplevelser. Medan vi gör oss redo för sommaren vill jag uppmuntra er att ta del av några av de vilda upplevelserna som finns i kompassens fyra riktningar.

 

Söder

Det här är lätt. Valar! Jag har skrivit flera artiklar under åren om våra lokala Eden's Whales (tidigare Bryde's Whales) och hur fantastiskt att spendera tid med dem. Valskådningssäsongen är i full kraft nu och man kan se dessa leviataner på nära håll på ett valskådningsfartyg. Som en bonus finns det nu sällsynta pelagiska fåglar i viken, och vem vet, kanske du kan se de kritiskt hotade Irrawaddy-delfinerna också!

Edens valar

 

väster

Nu är det en bra tid att gå västerut från stan. Tja, väst-sydväst för att vara mer exakt. Detta är en topptid för djurliv i Kaeng Krachan National Park. Bara den här förra helgen tillbringade jag tid där och tittade på en av de sällan skådade fåglarna i kungariket – den blåbandade kungsfiskaren. Och jag hade nöjet att se många andra fågelarter och hade till och med ett fantastiskt möte med TVÅ malaysiska solbjörnar! Det händer mycket nu i parken och jag skulle rekommendera att ta dig dit så snart som möjligt. Kanske finns en svart leopard i din framtid?

Blåbandad kungsfiskare
Malayanska solbjörnar

Nord

Väldigt få människor inser att en av Thailands mest uppskattade biologiska mångfaldsskatter, Huai Kha Khaeng, har en stor del som är öppen för allmänheten och det behövs inget tillstånd för att se dess naturliga underverk. Jag går ofta och skulle starkt rekommendera ett besök i området i och runt området Seub Nakhasathien helgedom och högkvarter. Jag har sett så mycket djurliv i det området och området längs den långa vägen som korsar den östra kanten av reservatet.

öster

Så mycket är här! Khao Yai är naturligtvis kronjuvelen för vilda turister. Det finns otaliga arter av fåglar och däggdjur och reptiler att se i denna vildmark. Många av oss har säkert varit där förut men om du inte redan har gjort det rekommenderar jag starkt en guide som känner till de aktuella observationerna i parken. Din erfarenhet blir så mycket rikare med en lokal expert.

Skrivet/foton av och för mer information, vänligen kontakta Coke Smith, Environmental Science Curriculum Leader vid Bangkok Patana School (cosm@patana.ac.th)

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/