USA:s sekreterare och thailändska utrikesminister uttalar sig om undertecknandet av MOU i Bangkok på söndag

Nationella -

Utrikesminister Antony J. Blinken och vice premiärminister och utrikesminister Don Pramudwinai undertecknade idag, den 10 juli, två samförståndsavtal för att stärka förbindelserna mellan USA och Thailand.

MOUs inkluderar Thailand-USA kommunikén om strategisk allians och partnerskap och främjande av försörjningskedjans motståndskraft.

Kommunikén mellan Thailand och USA om strategisk allians och partnerskap visar den ökande bredden av samarbetet mellan USA och Thailand och fördjupningen av relationen sedan Thanat-Rusk-kommunikén 1962.

Det belyser också bredden av partnerskap och betydelsen av delade prioriteringar inom ramen för en fri, öppen, hållbar och inkluderande Indo-Stillahavsregionen samt betonar ekonomisk, brottsbekämpande, klimat, cybersäkerhet och teknik, säkerhet och hälsa. samarbete mellan båda länderna.

Samförståndsavtalet om främjande av försörjningskedjans motståndskraft återspeglar den ömsesidiga fördelen som Thailand och USA erkänner i samordning för att minska sårbarheten i försörjningskedjan, minimera störningar i produktion och transporter och säkerställa att kritiska varor förblir tillgängliga för människor i båda länderna och den bredare globala marknad.

Enligt detta samförståndsavtal skulle både USA och Thailand förbättra informationsdelning, samråd och programutveckling för att främja dessa gemensamma intressen och främja det allmänt delade välståndet för båda nationerna.

Sekreterare Blinken sa under avtalet: "Covid-pandemin gjorde klart hur viktigt det är att vi har pålitliga leveranskedjor – till exempel för att säkerställa att människor har tillgång till livräddande läkemedel och personlig skyddsutrustning. Med dessa nya avtal kommer våra länder att göra ännu mer tillsammans för att leverera för vårt folk, vilket gör deras liv säkrare, hälsosammare och mer välmående. Den andan av att söka gemensamma framsteg har varit inneboende i vårt partnerskap från början.”

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.