Hotellinvesteringar i Asia Pacific uppgår till 6.8 miljarder USD under första halvåret 2022

Bangkok – 13 juli 2022 /  Återhämtningen i Asien och Stillahavsområdets hotellsektor fortsatte att accelerera under 2022 med investeringsvolymer för första halvåret på totalt 6.8 miljarder USD. Enligt JLL (NYSE: JLL) data och analys representerar investeringar under första halvåret 2022 en tillväxt på 33.0 % på årsbasis och en ökning med 11.9 % under 2019, vilket visar en återgång till de pre-pandemiska nivåerna av kapitalinsats i Asien Pacific hotellsektor.

Totalt var det 75 transaktioner under första halvåret 2022, en minskning med 20.2 % jämfört med föregående år och 33.0 % jämfört med första halvåret 2019. Det totala antalet affärer under de första sex månaderna 2022 var dock 19,822 29.9, vilket motsvarar en ökning med 2021 % jämfört med första halvåret 9.4 och 2019 % under den pre-pandemiperioden 2022. Ökningen av affärens aktivitet påverkades av en topp i portföljtransaktioner när institutionella investerare som sitter på torrt krut försöker använda sitt kapital mer effektivt. Men enligt JLL kommer det pågående momentumet sannolikt att utmanas av växande makroekonomisk och geopolitisk motvind under andra halvan av XNUMX.

"Resiliensen i Asien och Stillahavsområdets gästfrihetssektor och återöppningen av gränser har accelererat ytterligare under 2022, med pandemi-inducerad uppdämd företags- och fritidsefterfrågan som säkerställer att reseefterfrågan snart kommer att vara i nivå med nivåerna före Covid. Som ett resultat har den tvååriga uppehållen i investeringsaktiviteten i stort sett avtagit, vilket visas av rekordnivåer av kapital som samlats in för affärer över Asien och Stillahavsområdets gateway-marknader och resortdestinationer, säger Nihat Ercan, Senior Managing Director, Head of Investment Sales, Asia Pacific, JLL Hotels & Hospitality Group.

Investeringsaktiviteten spreds över olika marknader i Asien och Stillahavsområdet eftersom öppnandet av gränserna säkerställde att många marknader övergick från beroende av inhemsk efterfrågan till inkommande fritids- och företagsaffärer. Men sammanflödet av nuvarande gynnsamma resemarknadsförhållanden och de långsiktiga ekonomiska utsikterna skapar en koppling mellan köpares och säljares förväntningar kring prissättning.

Ur investeringsvolymsynpunkt fick Japan (1.8 miljarder USD), Korea (1.7 miljarder USD) och Stor-Kina inklusive Hongkong (1.6 miljarder USD), mest kapital under första halvåret 2022. Singapore (899.7 USD. 205.5 miljoner), Maldiverna (159.6 miljoner USD) och Indonesien (145.5 miljoner USD) fortsatte att återhämta sig starkt. Aktivitet i Australien (XNUMX miljoner USD) och Thailand (37.7 miljoner USD) var mer dämpad men kommer sannolikt att stärkas under andra halvåret på grund av att många märkesaffärer stängs.

"En mer hållbar återhämtning av resandet kommer att intensifiera den största utmaningen för många investerare att framgångsrikt distribuera kapital till investeringsklassiga produkter i hela regionen. Vi förblir fasta i vår övertygelse om att den totala investeringsvolymen för hotellinvesteringar i Asien och Stillahavsområdet kommer att passera gränsen på 10 miljarder dollar trots bristen på tillgångar i kombination med makro- och geopolitisk motvind som kommer att fortsätta att påverka kapitalaktiviteten, säger Mike Batchelor, VD, Asia Pacific, JLL Hotels & Hospitality Group.

Landets höjdpunkter, baserade på JLL-analys och forskning, inkluderar:

  • Thailand: Enligt JLL kommer fler hotell in på marknaden då säljarna är under ökande press att sälja. Samtidigt som köpare letar aktivt, är de opportunistiska i sin prissättning och mer konservativa när de lägger erbjudanden på fastigheter. Det finns många private equity-fonder och familjekontor för närvarande aktiva på hotellmarknaden i Thailand och JLL ser ett ökat utländskt intresse med upphävandet av reserestriktioner. JLL förutspår att transaktionsvolymerna kommer att nå nära 300 miljoner dollar för helåret 2022.
  • Australien: Transaktionsvolymerna i Australien var relativt dämpade under första halvåret 2022 och minskade med 66.0 % jämfört med första halvåret 2021. Enligt JLL finns det cirka 700 miljoner dollar i affärer som har bytts ut men ännu inte avgjorts, vilket kommer att driva transaktionsvolymer under resten av året. Investerare är också angelägna om att använda kapital till hotelltillgångar i Australien och Nya Zeeland med en "flight-to-quality"-strategi eller i medelstora fastigheter där aktiv tillgångsförvaltning eller konvertering av användning kan ge betydande avkastning.
  • Kina: Jämfört med föregående år minskade hotelltransaktionsvolymen med 43.8 % på grund av strikta nedstängningsåtgärder i många städer som ett resultat av att Covid-fallen återuppstod i Kina, med många hotelltransaktionsaktiviteter som sannolikt försenades till fjärde kvartalet 2022 eller första kvartalet 2023. JLL förväntar sig att den kombinerade effekten av Kinas "tre röda linjer" och "noll-Covid"-policyer kommer att resultera i ytterligare prissänkningar av hotelltillgångar och förutspår att Kinas hotelltransaktionsvolym kommer att uppgå till cirka 2 miljarder USD 2022.
  • Japan: Marknaden har sett en anmärkningsvärd återhämtning under första halvåret 2022 med de viktigaste japanska tunnelbanorna spårade av JLL upp 91 % för år-till-datum 2022 jämfört med samma tid förra året. Investerare förblir orubbliga att förvärva hotelltillgångar i Japan på grund av en förväntan om stark inhemsk och internationell turismefterfrågan på grund av den senaste devalveringen av den japanska yenen. Mot bakgrund av globala räntehöjningar förblir Japans skuldfinansieringsmiljö attraktiv för investerare och som sådan förväntar JLL att landets transaktionsvolymer kommer att förbli starka under resten av året.
  • Singapore: Som ett av de första länderna att häva de flesta reserestriktioner i Asien, har Singapore studsat tillbaka snabbast med transaktionsvolymer hittills i år nära 900 miljoner dollar som korsar nivåerna före pandemi. Transaktioner har varit mest aktiva på mellanmarknadsområdet där investerare identifierat möjligheter att konvertera fastigheter till en produkt för att leva tillsammans för att öka prestandan.
  • Maldiverna: Marknaden visade sin motståndskraft 2021 som en global gateway-resortdestination med hotell som generellt presterade bättre än 2019, trots den anmärkningsvärda frånvaron av asiatisk efterfrågan under stora delar av året. Detta momentum har förts över till 2022 och i sin tur har marknaden fortsatt att locka intresset från investerare från Asien, Mellanöstern och Europa. Sammantaget förutspår vi högre investeringsvolymer i år på grund av försäljning av tält som W Maldives och Sheraton Full Moon Resort, med mer försäljning på gång för andra halvåret av året.

Läs mer här: JLL Hotels & Hospitality Group

Om JLL

JLL (NYSE: JLL) är ett ledande professionellt tjänsteföretag som är specialiserat på fastighets- och investeringsförvaltning. JLL formar framtiden för fastigheter för en bättre värld genom att använda den mest avancerade tekniken för att skapa givande möjligheter, fantastiska utrymmen och hållbara fastighetslösningar för våra kunder, våra människor och våra samhällen. JLL är ett Fortune 500-företag med en årlig omsättning på 19.4 miljarder USD, verksamhet i över 80 länder och en global arbetsstyrka på mer än 100,000 31 per den 2022 mars XNUMX. JLL är varumärket och ett registrerat varumärke som tillhör Jones Lang LaSalle Incorporated . För ytterligare information, besök jll.com.

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/