Bilen rusar förbi drogkontroll i Mueang Chonburi och kraschar, tre personer skadades men ingen drog hittades

FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya

Mueang Chonburi-distriktet -

En bil ska ha rusat förbi en drogkontroll i Mueang Chonburi-distriktet och kraschat in i ett skyddsräcke. Alla tre män i bilen fick lindriga skador och var utan droger, men polisen trodde att de kastade bort dem när de rymde.

Poliser från Saensuk polisstation anlände till en bilolycksplats på Ang Sila – Bangsaen Rd i Saensuk subdistrikt måndagen den 18 juli, efter att ha fått en rapport om att en svart Honda Civic sedan tidigare rusat förbi en drogkontroll och kolliderade med ett skyddsräcke kl. den platsen.

FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya

Enligt poliserna demolerades en sedan med båda bakdäcken punkterade, vilket poliserna sa var orsakade av vägspikar som användes av en anti-drogstyrka vid en checkpoint som försökte stoppa fordonet. De tre manliga misstänkta; Jongpakorn Jitbumrungpornchai, 33, Decha Aredee, 37, och Nattapon Plaboothong, 24, fick endast mindre skrapsår och fördes till Chonburi Hospital.

FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya

Polisen i Saensuk ska ha hittat ett hemligt antal kulor men inga vapen eller olagliga ämnen; dock Pol. Kapten Leab Ketchad, en inspektör (förtryck) från Chonburis polisstation sa att de misstänkta kan ha slängt drogerna efter att ha rusat förbi en checkpoint.

"Andra poliser och jag vid checkpointen var tvungna att jaga de misstänkta i 15 kilometer trots att vi redan hade punkterat deras bakdäck", förklarade officer Leab. "Jag tror att de kastade drogerna medan vi jagade dem."

FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya

En av de misstänkta, Jongpakorn, hävdade dock att han besökte Bangsaen Beach för en semester och blev skrämd av en checkpoint eftersom han för närvarande var efterlyst av polisen för olaglig innehav av skjutvapen.

"Jag blev riktigt förvånad, så jag var tvungen att springa, men jag kraschade tyvärr," hävdade Jongpakorn.

Polisen häktar nu de tre misstänkta för att fortsätta med ytterligare rättsliga åtgärder.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.