Thai Anti-Fake News Center bekräftar att mäns penisar inte kommer att krympa efter att ha fångat Covid-19, slår emot falska nyhetsrapporter

Nationella -

Anti-Fake News Center vid ministeriet för digital ekonomi och samhälle (DES) bekräftade idag, den 26 juli, att Covid-19 Coronavirus inte krympte mäns penisar efter tillfrisknande eftersom nyheterna har delats flitigt på sociala medier den senaste veckan .

Folkhälsoministeriets medicinska avdelning påbörjade en faktakontroll av en artikel spridd på sociala medier angående frågan om en penis som påstås krympa efter att mannen återhämtat sig från Covid-19.

Myndigheterna bekräftade sedan att sådan information var bevisad falsk, och angav att den aktuella studien inte har hittat några tydliga bevis för de kortare symtomen associerade med en Covid-19-infektion. Detta kräver fortfarande ytterligare studier i framtiden.

Därför rekommenderas allmänheten starkt att inte tro och dela sådan information på olika sociala medier. För mer information bör de konsultera Medicinska avdelningen, Folkhälsoministeriet, via webbplatsen www.dms.go.th eller 0-2590-6000.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.