Senior Royal Thai Police går med i utredningen av oidentifierade kroppar som dödats och begravts i Nakhon Ratchasima

Nakhon Ratchasima -

  Senior Royal Thai Police anslöt sig måndagen den 1 augusti till utredningen av oidentifierade kroppar som hittats begravda i en offentlig skog i Chokchai-distriktet i Nakhon Ratchasima förra torsdagen den 28 juli.

General Suchart Theerasawat, biträdande generalkommissionär för den kungliga thailändska polisen, ledde i går de nationella polistjänstemännen till den nordöstra provinsen för att följa upp utredningen av två mans- och kvinnokroppar.

Efter ett tre timmar långt möte avslöjade biträdande chefen utredningens kamp genom att polisen inte kunde identifiera den avlidne eftersom bevis på brottsplatsen hade störts. Identiteterna för att verifiera kropparna har enligt uppgift förstörts, vilket lämnar otillräckliga bevis kvar. Däremot skulle ett team av experter som samlar in bevis sättas in med mer avancerad utrustning för att samla in fler möjliga bevis.

Suchart fortsatte: "Det finns också en stor sannolikhet att de två kan vara utlänningar, särskilt den manliga kroppen som har en helt annan kroppsstruktur än thailändare. Vi kontaktar utländska ambassader för att gå igenom deras databaser för att se om det finns några rapporter om saknade utlänningar. Men hittills har inga framsteg rapporterats till relevanta tjänstemän.”

"Delar av granathylsor som hittades på platsen samlades in och vi kunde identifiera storleken och typen av skjutvapen. Den identifierade typen av vapen ägs dock av ett stort antal personer, så det kan ta längre tid att undersöka. När det gäller tatueringarna på kvinnokroppen frågade vi Thai Tattoo Artist Association angående dess mönster men ingen gav oss relevant information. För närvarande arbetar polisen med utländska myndigheter för att också hjälpa till att undersöka tatueringen.”

Polisen fortsatte att det viktigaste beviset som kan vara det mest hjälpsamma för att identifiera kropparna var silikonbrösten på kvinnokroppen. Enligt den inledande undersökningen från deras serienummer tillverkades silikonerna av ett företag i ett främmande land och såldes av ett thailändskt återförsäljarföretag. Men från återförsäljarens inspektion såldes inte serienumren på silikonerna i landet.

– Polisen kontaktar nu det utländska företaget för att spåra företagets återförsäljare innan man kan identifiera kroppen. Men det skulle ta lite tid, tillade biträdande chefen.

Foto med tillstånd: Manager Online

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

 

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.