Chiang Rais internationella flygplats förlänger sin stängning till fredagen den 5 augusti på grund av långsam borttagning av flygplan

FOTO: Bangkokbiznews

Chiang Rai -

Flygplatserna i Thailand (AOT) tillkännagav onsdagen den 3 augusti stängningen av Mae Fah Luang – Chiang Rai internationella flygplats till den 5 augusti eftersom ett Boeing-flygplan kämpade på grund av geografiska förhållanden.

Enligt myndigheterna misslyckades avlägsnandet av Boeing 737-800-flygplanet från start- och landningsbanan från och med tisdagen vid midnatt eftersom planets vänstra huvudlandningsställ kollapsade på grund av att marken sjönk orsakat av konstant kraftiga regn.

Dr. Somchanok Tiamtiabrat, General Manager för Mae Fah Luang – Chiang Rai International Airport, sade att borttagningsprocessen kan behöva mycket extra utrustning som skulle ta lite tid att transportera till flygplatsen innan den används för att avlägsna flygplanet.

Därför tillkännager AOT förlängningen av avstängningen av start- och landningsbanan från 3 augusti till 10:00. den 5 augusti. Alla flyg till och från flygplatsen förblir därför inställda.

 

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.