Folkhälsominister Anutin lovar att bli premiärministerkandidat i nästa val om han får folks stöd

FOTO: Manager Online

Lopburi –

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul lovar att bli premiärministerkandidat i nästa val om han får tillräckligt med stöd från allmänheten.

Ministern som Bhumjaithai-partiets ledare, tillsammans med transportminister Saksiam Chidchob som generalsekreterare och partichefer, anlände till Khok Samrong-distriktet söndagen den 7 augusti för att formellt presentera partiets kandidater till parlamentsledamöterna i nästa val.

Under talet svarade Anutin på reportrarnas fråga om vem partiet skulle nominera som premiärministerkandidat att de i Bhumjaithai-partiets tradition alltid skulle nominera partiledaren till den främsta kandidaten.

"Du valde oss att arbeta för dig och vi har redan bevisat det med legaliseringen av cannabis. Vägutveckling i provinsen genomfördes också. Höghastighetståg planerades passera Lopburi-områdena. Lopburi är en turiststad, så vi kommer att utveckla turistattraktioner.”

"I den här regeringen styrde Bhumjaithai 3 ministerier. I nästa val, låt oss gå för 6 ministerier. Vi skulle vilja att våra bröder och systrar röstar på Bhumjaithais parlamentsledamöter. Och om jag måste vara premiärminister så blir jag det.”

Detta är första gången Anutin offentligt har sagt att han skulle vara villig att kandidera till premiärministerposten även om han har ryktats vara intresserad av rollen under en tid.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.