Thailands premiärminister beordrar akut hjälp till översvämningsoffer i 11 nordliga och nordöstra provinser

FOTO: Naewna

Norra/Nordöstra Thailand –

Premiärminister Prayut Chan-O'Cha beordrade akut hjälp och återhämtning av området efter att översvämningar hade drabbat 11 provinser, orsakade av den tropiska depressionen "Mulan" i fredags.

Regeringens talesperson Thanakorn Wangboonkongchana berättade för pressen söndagen den 14 augusti att premiärministern beordrade relevanta myndigheter att övervaka effekterna av Mulan-stormen som orsakade översvämningar i 11 provinser, 30 distrikt, 77 underdistrikt och 410 byar, särskilt i norr och nordost.

Lokala myndigheter, militärer och relaterade statliga myndigheter beordrades att ge hjälp för att lindra invånare som drabbats av översvämningarna, särskilt de som bor i områden som är svåra att komma åt och de som behöver särskild hjälp.

FOTO: Manager Onlne

"Människor som bor i områdena längs Mekongfloden, särskilt i Loei, Nong Khai, Nakhon Phanom, Mukdahan och Ubon Ratchathani, rekommenderas att noga övervaka vattensituationen eftersom vattennivån sannolikt kommer att fortsätta att öka under 14-18 augusti. , enligt Office of The National Water Resources," tillade Thanakorn.

Från och med söndagen rapporterade den meteorologiska avdelningen att åskskurar är troliga i hela landet och isolerade kraftiga regn är möjliga i de norra och nordöstra regionerna på grund av den svaga sydvästra monsunen som råder över Andamansjön och Thailandsbukten.

Den svaga vinden och vågorna i Andamansjön och viken är cirka 1 meter höga och över 1 meter höga i åskskurar.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.