Bomb och mordbrand rapporterades i Thailands tre södra gränsprovinser i natt, polisutredning pågår

södra Thailand –

Bomb och mordbrand rapporterades vid 17 bensinstationer och närbutiker i tre södra gränsprovinser, inklusive Pattani, Yala och Narathiwas, på tisdagskvällen och tidigt på onsdagen.

Den inledande utredningen i dag avslöjade att de påstådda bombplanen fångades på CCTV när de körde på motorcyklar och kastade bomber mot scenerna. Det var två attacker i Pattani, sex i Yala och nio i Narathiwat. Tre personer rapporterades vara skadade, enligt lokala medier.

Polisutredningen rapporterade också att det fanns en man som bar en muslimsk kvinnas slöja (Hijab) som gick in i en närbutik på en PTT-bensinstation i Yaha-distriktet i Yala-provinsen innan han lade en svart påse på disken. Han hördes säga åt butiksanställda och kunder att lämna butiken om de inte ville dö.

Maj Gen Pramote Prom-in, chef för operationskommandot för intern säkerhet (Isoc) region 4, uppgav att tjänstemän för bortskaffande av explosiva ammunition var utplacerade för att genomföra utredningen på alla platser. Man trodde att situationen var tänkt att orsaka kaos i regionerna. Polisen skulle dock fortsätta utredningen för att identifiera och ta alla angriparna till rättsliga förfaranden.

Foto med tillstånd: Manager Online

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.