Utlänningar som kommer till Thailand för att röka marijuana i fritidssyfte avråds starkt, säger folkhälsoministern

FOTO: Ljusstark TV

Nationella -

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul lovade att marknadsföra Thailand som en ledande marijuanamarknad för medicinska ändamål och avskräcka utländska turister som hade som mål att besöka landet för rekreationsändamål.

Ministern gav en intervju med utländsk press onsdagen den 17 augusti att ministeriet förväntade sig att marijuanamarknaden i Thailand skulle generera cirka 1.5 miljarder USD i tidiga intäkter och skulle växa 2-3 gånger högre efter det första året av avkriminaliseringen.

Han upprepade också att Thailand skulle fokusera på cannabis och hampa endast för medicinskt bruk och för närvarande inte främjar rekreationsanvändning. Utländska turister som planerade att besöka landet bara för att röka växten blev därför avskräckta.

"Så att säga att marijuana i Thailand är gratis och kan rökas var som helst är falska nyheter. Det är inte sant. Och vi välkomnar inte sådana turister. Vi skulle hellre vilja att turister kommer till Thailand och uppskattar vår kultur och traditioner och ser det vackra i vårt land”, sa Anutin.

Emellertid kan rekreationsändamål införas i framtiden när folk till fullo förstår användningen av marijuana, tillade ministern.

Dessutom har landets cannabispolitik också lockat intresse från Malaysia, vilket är för närvarande studera användningen av cannabis för medicinska ändamål. Ministern är också planerad att diskutera frågan med den malaysiske folkhälsoministern vid ASEAN:s hälsoministermöte nästa vecka.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.